Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en Standard gelijk in Waalse derby
Maarten Verhoeven

Standard is zijn eerste wedstrijd van het seizoen blijven steken op een gelijkspel. Het kwam in een Waals onderonsje met Bergen niet verder dan 1-1.

Bij Standard begon de 17-jarige Batshuayi verrassend aan de aftrap en kreeg nieuwkomer Buyens ook een basisplaats. Bij Bergen ontbraken de geblesseerde Sapina en Makiese en Mombongo, die nog niet speelgerechtigd zijn na hun transfer.

Standard is in de openingsfase de betere ploeg. Batshuayi liet zich al meteen opmerken, maar kon alleen voor de doelman niet afwerken. Bergen probeerde zich gaandeweg in de wedstrijd te knokken en kon al eens dreigen, onder meer via Ibou.

De partij kabbelde naar de rust en wordt ontsierd door enkele gele kaarten. Enkele minuten voor de pauze kon Ibou, de gevaarlijkste man bij Bergen, de 1-0 scoren na een snelle tegenaanval langs Nicaise. Standard kon in de eerste helft het (lichte) veldoverwicht niet omzetten in doelpunten.

Gonzalez wordt in de tweede helft ingebracht voor de jonge Batshuayi. Nong claimde al snel een strafschop na een tussenkomst van Berthelin. Standard probeerde in de tweede helft het tempo te verhogen, maar het is wachten op de gelijkmaker tot Van Damme na een mooie actie de 1-1 kan scoren.

Standard ging verder op zoek naar de winnende treffer en dreigde via Tchité en Leye. Een bal van Van Damme werd nog op de doellijn gekeerd. Maar Bergen slaagde erin om in de slotfase stand te houden en mist met dit punt zijn rentree in eerste klasse niet. Na Anderlecht verliest met Standard dus een tweede topclub punten.