gnkKRC Genk
beeBeerschot AC
Datum: 30/07/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
RC Genk temt de beer eenvoudig
Fabian Morren
| 0 reacties
RC Genk temt de beer eenvoudig
Foto: © SC

De meeste waarnemers schoven Racing Genk in hun voorbeschouwing niet als voornaamste titelkandidaat naar voren. Ze werden meteen op hun nummer gezet door de ploeg van Frank Vercauteren. Genk zette Beerschot in één helft opzij.

De aanvallende weelde bij Genk is bekend. Voor Vercauteren is het dus geen probleem om een spits af en toe rust te gunnen. Jelle Vossen mocht daarom plaatsnemen op de bank. In vergelijking met de wedstrijd tegen Partizan werden ook Kennedy en Buffel naar de bank verwezen. Elyaniv Barda kreeg weer zijn kans. Bij Beerschot was er geen plaats voor Pacovski. Kristof Maes kreeg de voorkeur in doel.

'The bear is back': met die slogan vatte Beerschot het seizoen aan. Germinal werd bij het huisvuil gezet en stamnummer 13 moest de oude gloriemomenten doen herleven. Die liggen tot minstens volgende week in de koelkast, want tegen Genk had de beer duidelijk nog geen zin om te bijten. Nochtans waren de eerste twintig minuten van de bezoekers degelijk. Af en toe werd er goed gecombineerd en werd de defensie van Genk onder druk gezet. 

Wereldgoal
Genk had het geluk wat mee. Een schot van Tözser werd door Mikulic ongelukkig in eigen doel verwerkt. Nadien stuikte het bij Beerschot volledig in elkaar. Kort voorbij het halfuur mocht Kristof Maes zich een tweede keer omdraaien. Na een prima voorzet van Pudil kopte Barda heerlijk binnen. Genk was even ontketend en nauwelijks drie minuten later volgde het mooiste moment van de avond. David Hubert haalde uit vanop zo'n 25 meter, en poeierde het leer staalhard en onhoudbaar in de linkerbovenhoek. We zijn zuinig met een term als 'wereldgoal', maar hier is het op zijn plaats.

In de tweede helft gebeurde het onvermijdelijke. Genk zit tussen twee belangrijke Europese wedstrijden tegen Partizan Belgrado en het is dan ook niet meer dan logisch dat een groot deel van de spelers onbewust al met de match van woensdag in het hoofd zit. De thuisploeg liet het tempo wat zakken en het spektakel uit de eerste helft bleef in de kleedkamer. En Beerschot? MacDonald probeerde met enkele acties het vuur aan de lont te steken. Helaas voor de Nederlander was het geloof bij de rest van de ploeg al ver onder nul gezakt.

Penalty
Genk kwam er af en toe uit, al was het nog weinig gevaarlijk. We noteerden nog één knappe actie van Anthony Vanden Borre, die op het been van Maes strandde. Een kwartier voor affluiten was er weer een heel klein beetje hoop voor Beerschot. Na een overtreding van Pudil in het strafschopgebied kon Kagelmacher vanaf de stip milderen. Meer zat er voor de onmachtige bezoekers echter niet meer in.

Herbeleef KRC Genk - Beerschot AC

Vooraf