Jovanovic: "Mentaal klaar, fysiek nog niet"

Jovanovic: "Mentaal klaar, fysiek nog niet"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic is tijdens een jaartje Liverpool geen haar veranderd. Op zijn eigen grappige stijl gaf hij vrijdagavond zijn eerste persconferentie in het Constant Vanden Stock-stadion. "Leuk jullie weer te zien", kreeg Jovanovic met zijn eerste zin de lachers direct op zijn hand.

Jovanovic zat er ontspannen bij. "Ik ben heel blij terug in België te zijn, voor mijzelf, maar ook voor mijn familie. In Liverpool konden we moeilijk aarden. België is voor ons het beste land. Ik weet dat de fans veel van mij verwachten en ik ben er klaar voor. Mentaal, want fysiek ben ik zeker nog niet 100%. Ik wil zo vlug mogelijk klaar zijn om te vlammen."

Jovanovic legde gisteren reeds medische tests af en mocht daar zijn nieuwe ploegmaats ontmoeten. "Sommigen zoals Deschacht en Juhasz kende ik al. Ze hebben mij hartelijk ontvangen. Ik ben wel heel moe, want de onderhandelingen waren heel lang. Ik moet meneer Van Holsbeeck bedanken, want hij heeft er echt alles aan gedaan om me bij Anderlecht te krijgen."

Niets speciaal bijgeleerd
Bij Liverpool speelde hij bijna niet en dat steekt toch een beetje. "De laatste zes maanden in Liverpool waren heel moeilijk", bevestigt Jova. "Ik vind dat ik niet genoeg kansen heb gekregen. Wat ik heb bijgeleerd? Niets speciaal eigenlijk. Let op, ik ben geen slechtere speler geworden en dat wil ik ook bewijzen."

Bij de vraag of hij dezelfde Jovanovic van bij Standard zou worden, had hij het volgende te zeggen. "Ik kan toch moeilijk Anderlecht nu pijn doen, want ik speel nu voor hen", lachte hij. "Nee, ik ga er alles aan doen om dat niveau weer te bereiken."

Ook over het misschien aantrekken van Dieumerci Mbokani had hij iets te vertellen. "Ik heb de laatste dagen weinig contact met hem gehad, want ik was bezig met mijn transfer te regelen. Ik zou het heel fijn vinden moest hij ook komen."

Tot slot had hij nog een woordje over voor de supporters van Standard. "Ik speel nu wel voor Anderlecht, maar ook Standard heeft een belangrijke plaats in mijn hart. Ik zal nooit mijn periode daar vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties