andAnderlecht
kvmKV Mechelen
Datum: 05/08/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Uitmuntende Suarez dirigeert Anderlecht voorbij Malinwa
Uitmuntende Suarez dirigeert Anderlecht voorbij Malinwa
Foto: © SC

Onder leiding van een alweer heel sterke Matias Suarez behaalde Anderlecht zijn eerste zege van het seizoen. Anderlecht had het in de eerste helft nog heel moeilijk met KV Mechelen, maar maakte het verschil in de tweede. Bij vlagen was er zelfs goed voetbal te zien.

Anderlecht had het aanvankelijk niet onder de markt met KV Mechelen. De kleine Cordaro - die in plaats van Vandenbergh diep in de spits speelde - maakte het Samuel en Juhasz zeker niet makkelijk met zijn snelheid.

Anderlecht liet zich in eigen huis echter niet de wet dicteren en kwam al snel opzetten met een kopbal van De Sutter op de deklat. Wat daarna volgde was een eerder grijze periode met veel foute passes en kleine foutjes die het spel vertraagden. Tot Canesin - weeral hij - van de sokken werd gelopen in de zestien.

Kljestan wel koel
Voor de tweede keer op rij lokte de vinnige Braziliaan een penalty uit. Dit keer was het echter niet Lukaku die zich achter de bal zette, maar Sacha Kljestan, die ook eerder verrassend de voorkeur op Gillet had gekregen. De Amerikaan bleef wel rustig oog in oog met Renard. 1-0 en Anderlecht kon iets rustiger beginnen opbouwen.

KV Mechelen speelde met veel volk op het middenveld en kon daardoor een paar leuke acties op de mat leggen. Tot aan de zestien, want daar ontbrak het hen veeleer aan mankracht. Anderlecht kon met zijn twee spitsen (Lukaku en De Sutter) wel een paar keer voor gevaar zorgen, maar de twee hadden te weinig samengespeeld om elkaar te vinden, zo bleek.

Het moment van Suarez
De tweede helft was pas begonnen of Canesin ging op wandel en zag zich ineens alleen voor Renard staan. Hij werd echter weer onderuit gehaald. Deze keer wel een duidelijke strafschop, maar scheidsrechter Wouters en zijn lijnrechters zagen er geen fout in. Twee minuten later lag het leer er aan de overkant wel in. De volledig vrijstaande Destorme kende geen genade en klopte Proto overhoeks.

Lang mochten de bezoekers uit Mechelen niet genieten van de gelijke stand. Suarez, vorige week al een zeldzame uitblinker, haalde verrassend uit vanop 25 meter. Renard kon er alleen maar naar kijken. En Suarez had het twee minuten later helemaal kunnen afmaken als hij het subtiele pasje van Kljestan voorbij Renard had geduwd.

De echte uitblinker - samen met Matias Suarez - bij Anderlecht mocht echter de 19-jarige Fernando Canesin genoemd worden. De Braziliaan koppelt een schitterende techniek aan efficiëntie. Suarez was echter de man die de beslissing forceerde. Met een schitterende actie zette hij Lukaku op weg naar zijn tweede (en waarschijnlijk laatste) doelpunt van de competitie. Anderlecht kwam daarna nooit meer in de problemen.

Herbeleef Anderlecht - KV Mechelen

Vooraf