Biglia: "Ik ga er vanuit dat ik blijf"

Biglia: "Ik ga er vanuit dat ik blijf"
Foto: © SC

Lucas Biglia is terug op Anderlecht. Alhoewel nog niet helemaal fit speelde de Argentijnse international vrijdag al mee tegen KV Mechelen. Om maar te zeggen hoe onmisbaar hij is voor de Brusselaars.

Amper twee volledige trainingen had Biglia in de benen. "Je kon vandaag ook zien dat ik nog 100 procent was", gaf de middenvelder toe. "Ik ben wel blij dat ik kon spelen. Nu hebben we een hele week voor we zondag tegen Lokeren moeten spelen. Ik ga de intensiteit van de trainingen stilaan opvoeren."

Vorige week zat hij nog in Argentinië, maar de beelden van de wedstrijd tegen OHL had Biglia wel bekeken. "Dat was zeer zwak, een vernedering eigenlijk voor Anderlecht. Dat hebben we nu al gedeeltelijk kunnen uitwissen."

De schouder baart voorlopig de medische staf meer zorgen dan hij zelf. "Ik hoop nog steeds dat een operatie niet nodig zal zijn. Ik wil de ploeg helpen en heb momenteel geen pijn. Ik speel wel met een tape. Ik probeer er eigenlijk zo weinig mogelijk aan te denken."

Een transfer is momenteel niet aan de orde. "Noch ikzelf, noch mijn manager, noch de club hebben momenteel een concreet bod ontvangen. Ik ga er vanuit dat ik blijf. Ik wilde blijven, ook voor de supporters. Gehoord hoe ze vandaag mijn naam scandeerden. Dat doet ongelooflijk veel deugd."

De Copa America in zijn thuisland Argentinië heeft echter sporen nagelaten. "De ontgoocheling was heel groot en die is nog steeds niet helemaal verteerd. Zelf was ik tevreden over mijn prestaties, maar als ploeg hebben we gefaald. Daarom ook dat ik een aantal dagen meer vakantie genomen heb, want ik moest het eerst allemaal wat laten bezinken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties