Vadis: "Vorig jaar was het een kleedkamer vol ego's"

Fabian Morren
| 38 reacties
Vadis: "Vorig jaar was het een kleedkamer vol ego's"
Foto: © SC

Club Brugge onderging een metamorfose. Ook Vadis Odjidja is niet meer dezelfde. De middenvelder is nu één van de leiders. "Nu telt het collectief en vormen we een groep."

"Ik wil de ploeg gewoon helpen waar ik kan. Is dat door sommige mensen op te peppen in de kleedkamer, geen probleem. Ik ben nu eenmaal één van de spelers die het langst bij Club spelen (sinds januari 2009, red.). Bovendien zijn er dit seizoen veel nieuwe jongens bijgekomen. Rustige types, geen mensen met grote ego's", zegt Odjidja in HLN.

Vorig jaar waren er te veel leiders. "Je moet er natuurlijk een paar hebben, maar een kleedkamer vol ego's is niet goed", zegt de middenvelder. "Ze waren bezig met zichzelf, niet met de ploeg. Al ga ik hier nu ook niet het engeltje uithangen."

"Soms dacht ik: 'Als zij het zo doen, dan moet ik ook alleen maar aan mezelf meer denken'. Dit seizoen is het veel beter. Nu telt het collectief en vormen we een groep. Je merkt dat wanneer je in de kleedkamer komt. Iedereen heeft het beste voor met elkaar. Je bent verplicht om daarin mee te gaan. Doe je dat niet, dan word je op de vingers getikt."

Vadis mag zich nu ook aanvallend meer uitleven. "Het is leuker als je meer in de aanval betrokken wordt. We hebben nu ook een echte verdedigende middenvelder (Zimling, red.). Vorig jaar probeerde ik vanuit die positie af en toe eens mee aan te vallen, maar soms was ik bij een counter te laat terug. Dat werd me kwalijk genomen. Nu krijg ik wel de toestemming van de trainer. Ik wil hem tonen dat ik het goed kan en me ook meer profileren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties