De Sutter: "Ik wil spelen"

De Sutter: "Ik wil spelen"
Foto: © SC

Tom De Sutter is terug in beeld bij Anderlecht. Tegen KV Mechelen werd hem al een basisplaats gegund, maar door de komst van Dieumerci Mbokani lijkt hij er weer een serieuze concurrent bij te hebben. Voor De Sutter is nu hét moment aangebroken: spelen of vertrekken.

De Sutter kreeg tegen Mechelen een basisplaats, ook omdat er al geweten was dat Lukaku zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht aan het spelen was. Toch werd er in die wedstrijd naar een 4-4-2 teruggegrepen, een recept dat blijkbaar succes kent. "Elke spits vindt het leuker om met meer vooraan te staan", aldus De Sutter. "Alleen moet je zien dat je het ook defensief kunt bolwerken. Romelu had soms ook het gevoel dat hij alleen op een eiland stond als hij op zijn eentje in de spits stond."

Het spel tegen Mechelen was nog niet op punt gesteld, maar bij vlagen was er toch iets van het nieuwe Anderlecht te zien. "Suarez en Canesin laten de supporters dromen momenteel. Het is een begin. Vergeet ook niet dat met Kljestan en Biglia twee spelers op het veld stonden die het laatst bij de groep hebben aangesloten. Het gaat sowieso nog beter worden."

Jovanovic: zot van speler en mens
En er zijn er nog een paar op komst: Mbokani en Jovanovic bijvoorbeeld. "Spelers van dat kaliber zijn altijd welkom. Ik ben altijd een beetje zot geweest van Jovanovic, zowel als speler, als mens en als persoonlijkheid. Hij is de man die het voortouw kan nemen. Ikzelf ben geen leider. Ik kan wel zeggen dat je nieuwe sterren gaat zien dit seizoen. Of ikzelf daar bij ben? Ik ga in ieder geval mijn best doen, maar ik ben geen leider. Ik laat het liever zien met prestaties."

De komst van Mbokani kan echter ook een nieuw obstakel voor De Sutter vormen. "Kijk, ik ben drie à vier maand niet op mijn niveau geweest. Net op het moment dat Lukaku is doorgebroken. Een fenomeen dat ik in mijn carrière nog niet ben tegengekomen. Maar eerlijk: ik wil nu niet meer op de bank zitten. Als ik de eerste helft van het seizoen weinig speel, moet er gepraat worden over een oplossing. Maar daar ben ik nu niet mee bezig. Ik wil slagen bij Anderlecht."

Mbokani: geen probleem
Anderlecht speelde thuis tegen Mechelen in een 4-4-2. Een systeem waar De Sutter zijn plaats zou in kunnen vinden. Met Mbokani is er immers een spits aangetrokken die ook graag iemand aan zijn zijde heeft. "Bij Standard speelde hij altijd met De Camargo achter hem. Hij is daar dus aan gewend. Mbokani is ook een spits die alles heeft: kopkracht, snelheid en afwerking. Hij heeft in het buitenland moeilijke jaren gekend, maar hier kan hij zich weer lanceren. Ik kijk er naar uit om met hem te spelen."

"Dat hij een moeilijke jongen is? Ik heb alleen gehoord dat hij soms te laat op training komt. Daar staan hier boetes op. En als er echt iets scheelt, zal er vanuit de groep wel gereageerd worden. Maar ik heb er het volste vertrouwen in. Heel de groep leeft op revanche momenteel en daar moet alles voor wijken. En dat gevoel zal heel het seizoen aanhouden, geloof mij maar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties