Interview Boeckx en Jørgensen hebben gevoel voor humor

Melissa Maes
| 3 reacties
Boeckx en Jørgensen hebben gevoel voor humor
Foto: © SC

Op een uitzonderlijk zonnige middag ging onze redactie een terrasje opzoeken met AA Gent-spelers Frank Boeckx en Jesper Jørgensen. De sfeer zit goed bij blauw-wit, dat bewijst het duo dat gezellig lacht en zevert aan de Gentse Graslei.

“De sfeer is inderdaad meer relax dan vorig seizoen. De trainer (Trond Sollied, n.v.d.r.) is rustig en dat heeft ook invloed op ons. Iedereen weet wat hij moet doen”, aldus Jesper Jørgensen en Frank Boeckx.

 “Ik maak een kruisje, ook al ben ik niet katholiek”
Over voetbal gesproken, zijn er bepaalde rituelen waar de spelers zich aan vasthouden? “We warmen collectief op en wachten gezamenlijk in de spelerstunnel voor we het veld betreden.”

Jørgensen had vroeger een hoop vaste gewoontes. “Maar ik heb dat opgegeven. Op een bepaald moment waren het er zoveel. Dan vergeet je eens eentje en dat spookt dan een hele tijd door je hoofd. Nu probeer ik gewoon ontspannen aan de match te beginnen.”

Goalie Boeckx raakt de lat aan en maakt een kruisteken. “Ik was eens aan het lachen met een vriend die dat deed. Ik zei: “Niemand ziet je als je voetbalt, je moet het zelf doen”.  Toen ik het ook eens probeerde, speelde ik mijn beste match ooit. Sindsdien doe ik dat en het helpt om me te concentreren.”

Jørgensen vloekt al in het Nederlands
Spreekt de Deense middenvelder na zes maanden in Gent al een woordje Nederlands? “In september begin ik met lessen, maar ik ken wel al één woord: ‘godverdomme’.” Boeckx licht meteen toe waarom zijn ploegmaat net dat woord kent. “Vorig seizoen was dat het sleutelwoord. Francky Dury zei het constant.”

“Ik begrijp de taal wel. Er zijn veel gelijkaardige woorden en de context is me wel duidelijk. De details in het Nederlands laat ik aan me voorbijgaan.”

“Jammer dat het stadion hoofdzakelijk gevuld is met mannen”
Vorig weekend kreeg Eiji Kawashima ongepaste spreekkoren over zich heen. Wat hoort Boeckx zoal achter zijn rug? “Ze vragen constant mijn telefoonnummer, jammer dat het stadion hoofdzakelijk gevuld is met mannen.” En de spelers beginnen aan hun zoveelste lachsalvo.

“Normaal hoor ik niet veel, behalve tijdens de match tegen Standard twee weken geleden. Toen ik de bal ging halen, riepen enkele fans de naam van mijn ex-vriendin. Ik was even van mijn melk, maar toen dacht ik dat het wel kameraden zouden zijn die supporteren voor de Rouches.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties