Interview Tim Matthys: "Geschiedenis geschreven bij Essevee"

Tomas Taecke
| 8 reacties
Tim Matthys: "Geschiedenis geschreven bij Essevee"
Foto: © SC

RAEC Bergen ontvangt zaterdag Zulte Waregem. Wat voor velen een oninteressante kalenderwedstrijd lijkt, is voor Tim Matthys dé match van het jaar. De Oost-Vlaming kijkt voor het eerst zijn vroegere werkgever in de ogen, die hij in 2006 naar bekerwinst schoot.

Bij de bekendmaking van de kalender ging Tim Matthys niet op zoek naar Club Brugge of Anderlecht, maar zette hij meteen een uitroepteken naast de confrontatie met Zulte Waregem. De flankspeler voetbalde vier seizoenen aan de Gaverbeek en maakt zich op voor een hartelijk weerzien met Essevee.

"Het zal een heel bijzondere match worden", opent Matthys. "Voor het eerst sinds mijn vertrek speel ik tegen Zulte Waregem. Het terugzien van de supporters en de hele Waregemse entourage zal warm en hartelijk zijn", blikt de vleugelspeler vooruit.

"Wat me vooral bijblijft uit die periode zijn de bekerwinst en het daaraan verbonden Europese avontuur", gaat Matthys verder. "Ik scoorde net voor affluiten de winning goal tegen Moeskroen en beukte daarmee de Europese poort open. In dat jaar bereikten we de zestiende finales. Ik scoorde vijfmaal Europees, onder meer een zuivere hattrick", weet een fiere Tim Matthys nog goed.

Bergen kende een uitstekende competitiestart en won bijna op Anderlecht. Een licht ontgoochelde Tim Matthys verscheen in het Astridpark niet aan de aftrap: "Echt ontgoocheld was ik niet, omdat ik omwille van tactische redens op de bank belandde. De trainer heeft mij ook meteen bij zich geropen. Toch is dit één van de mooiste wedstrijden van het jaar en dan wil je natuurlijk ook graag spelen", reageert Matthys verdeeld over zijn reserverol vorige week.

"Hoewel we aan elkaar gewaagd zijn, blijft Zulte Waregem de favoriet", richt de Oost-Vlaming zijn pijlen op zaterdag. "Ze hebben enkele sterke nieuwe spelers en beschikken bovendien over Thomas Matton, de man in vorm. Als hij dit seizoen blessurevrij kan blijven, is hij zeker klaar voor een stapje hoger", looft Matthys zijn ex-ploegmaat.

Matton is één van de weinige spelers die Matthys nog kent van zijn hoofdstuk Zulte-Waregem: "Naast mijn snooker-maatje Matton zijn enkel nog Bossut, Minne, Colpaert, Dachelet en D'Haene op post. Ik zal er alles aan doen om hen een hak te zetten", lacht de middenvelder.

"Beide ploegen hebben nog niet verloren, het zal een interessant duel worden", kijkt Matthys uit naar de partij. "Ieder punt is welkom, dus zullen we er keihard voor gaan. In onze vier wedstrijden hebben we nog geen punt gestolen. We zijn overal voluit onze kans gegaan en hebben bovendien mooi voetbal op de mat gebracht.  Toch blijft het behoud onze doelstelling. Met deze ingesteldheid kan Bergen nog verrassen dit seizoen", bewijst het punt op Anderlecht de visie van Tim Matthys.




 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties