Interview Hogli over nakend vaderschap: "Een grote gebeurtenis"

Tomas Taecke
| 44 reacties
Hogli over nakend vaderschap: "Een grote gebeurtenis"
Foto: © SC

Tom Hogli verwacht tussen de uitoverwinning op Mechelen en zijn Europees debuut tegen Maribor voor het eerst vader te worden. "Een enorme gebeurtenis", zegt de verdediger die lovend is over de hospitalisatie in België en de medewerking van zijn club.

"De bevalling is vandaag gepland", vertelt Hogli wanneer onze redactie hem op maandag opluistert. "Ik ben echt opgewonden over het hele gebeuren. Voor het eerst word ik vader en we hebben er lang op gewacht", betrekt hij zijn vrouw bij de bevalling.

In Noorwegen is het normaal dat ouders het geslacht kennen voordat hun kind het levenslicht ziet: "Is dat in België niet zo? In Noorwegen weet iedereen dat, enkel de naam blijft natuurlijk een verrassing. Ik kan jullie vertellen dat ik vader word van een zoon", glimlacht de 19-voudige international.

Dat de bevalling in België zal plaatsvinden, schrikt de Scandinaviër niet af: "Nog voor de transfer hebben we alles goed uitgestippeld", was Hogli voorbereid. "De medewerking van Club Brugge is echt fantastisch, ik ben hen heel dankbaar. Ook de omstandigheden en het ziekenhuis zijn van uitstekend niveau", looft Hogli het AZ Sint-Jan-ziekenhuis waar hij straks zijn kleine spruit ziet geboren worden.

Hogli stond tijdens de wedstrijd op KV Mechelen ziek op het veld, maar dat had volgens de Noor niets te maken met de bijzondere omstandigheden: "Ik voelde me slap en gaf dat ook aan tijdens de eerste helft. De trainer heeft me laten staan en ik kon de wedstrijd alsnog voltooien. Naast het veld ben ik wel zenuwachtig, het is echt een belangrijk gebeuren. Eens ik op het veld sta denk ik er niet meer over na", aldus de linksachter.

"Donderdag zal ik mits uitstel van de geboorte gewoon voetballen", zegt Hogli over de ontmoeting met Maribor. "Het is een thuiswedstrijd dus ik hoef geen verre reis te maken waardoor ik weg van huis ben", aldus de trotse vader in spe.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties