Interview Mbokani: "Ik ga veel scoren dit seizoen"

Fabian Morren
| 132 reacties
Mbokani: "Ik ga veel scoren dit seizoen"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani is al meteen belangrijk voor Anderlecht. De Congolese spits scoorde zowel tegen Lokomotiv Moskou als tegen Racing Genk. "Binnenkort scoor ik ook weer met de voet."

Fabian Morren in Genk

Mbokani trof twee keer raak met het hoofd. “Ik vond het doelpunt van zondag niet makkelijker dan dat van tegen Lokomotiv. Ik vond ze beiden gemakkelijk”, glimacht hij. “Ik ben zeer blij dat ik mijn club de drie punten kon bezorgen.”

Het doelpunt is opmerkelijk, want Mbokani was donderdag in Moskou nog ziek. “De trainer zei me om vrijdag thuis te blijven. Uiteindelijk geraakte ik klaar voor de match tegen Genk. Maar ik ben nog niet 100 procent fit. Als ik weer over mijn volle mogelijkheden beschik, zal ik ook weer met de voet scoren.”

"Tegen Standard speel ik zonder revanchegevoelens"
Dieumerci Mbokani

Hoeveel doelpunten zal Mbokani scoren dit seizoen? “Ik ga er geen cijfer op plakken, maar het zullen er veel zijn”, belooft de spits. “Ik droom er nu ook van om mijn eerste doelpunt in het Astridpark te scoren.”

Misschien lukt dat wel tegen Standard. De ex-club van de spits is de volgende tegenstander van Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion. “Ik zal in ieder geval niet met revanchegevoelens aan de aftrap komen”, aldus de Congolese ex-international.  “Ik heb zeer mooie momenten beleefd op Sclessin.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties