Zwarte jongens revalideren niet sneller

Jim Bogaert
| 3 reacties
Zwarte jongens revalideren niet sneller
Foto: © SC

Ariël Jacobs verraste zondag met een opmerkelijke uitspraak. "Zwarte jongens revalideren meestal sneller", antwoordde de Anderlecht-coach op de vraag wanneer Mbokani terug fit zal zijn.

Een stelling die door Filip Staes met de grond gelijk gemaakt wordt in Het Nieuwsblad. De hoogleraar aan de faculteit Bewegings-en Revalidatiewetenschappen (KU Leuven) gelooft niet dat zwarten sneller revalideren omdat er in de literatuur nergens sprake van is. 

"Er is wel een Amerikaans onderzoek dat beweert dat zwarte Afrikanen over bredere kruisbanden beschikken, waardoor die minder makkelijk zouden scheuren. Maar op basis van één onderzoek zou ik het niet als absolute waarheid durven poneren", legt Staes uit.

"Wel is het zo dat de revalidatietijd flink kan variëren naargelang het geval en het individu", ontkracht Staes Jacobs' stelling.

Mbokani is geblesseerd aan zijn hamstring en haalt al zeker de Europa League-confrontatie met Sturm Graz (donderdag) niet. Ook de match op Cercle Brugge halen, wordt moeilijk voor de Congolees.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties