Interview Jacobs: "Marge behouden voor eerste plaats"

Jacobs: "Marge behouden voor eerste plaats"
Foto: © SC

Een doelpuntenverschil van acht tegen één, drie wedstrijden gewonnen en dus eerste in de groep. Er kan Anderlecht nog weinig overkomen. Vanavond moet er tegen Graz één puntje gepakt worden, maar de supporters verwachten waarschijnlijk nog maar eens een gala-avond.

Johan Walckiers in Anderlecht 

De bekernederlaag tegen Rupel Boom is al weggespoeld. Zondag nam Anderlecht de draad weer op waar hij afgelopen woensdag even op de grond gevallen was. De Oostenrijkers mogen in principe geen hindernis vormen en een punt is dan ook te laag gemikt voor dit Anderlecht. Het blijft echter een kwestie van zich te blijven opladen, want concentratieverlies kan paars-wit in de problemen brengen, zoals tegen Westerlo.

"Dat is een situatie waar we bijna elke wedstrijd mee geconfronteerd worden", vindt Ariël Jacobs. "Behalve in de wedstrijden waarin de tegenstander even sterk of sterker is. Dan moet je telkens iets bijkomend vinden om de ploeg te motiveren. In een Europese wedstrijd kunnen de spelers zich tonen. Of wat gezegd over de marge behouden in de strijd om de eerste plaats. We weten uit voorbijgaande jaren wat het verschil is tussen eerste en tweede eindigen in de groep. Wat voor tegenstander je dan in de volgende ronde voorgeschoteld krijgt."

Examen voor Marecek
Anderlecht lijkt vanavond dus enkel te kunnen verliezen van zichzelf. Een gegeven dat vorig seizoen niet opging. "De match tegen Lokomotiv Moskou heeft alles in een stroomversnelling gebracht. Een zege tegen een sterke ploeg was wat we op dat moment nodig hadden", aldus Jacobs. "De spelers waren trouwens ook verrast dat ze na drie matchen met negen op negen stonden."

Met het uitvallen van Biglia moet Lukas Marecek zich bewijzen op het hoogste niveau. Voor hem zijn de komende wedstrijden dus telkens een examen. "Ik heb lang met Lukas daarover gepraat. Er zullen veel examens voor hem komen", knikte Jacobs. "Hij zit hier nu al een tijdje en lijkt deel uit te maken van het meubilair, maar hij heeft eigenlijk weinig ervaring buiten de wedstrijden met de Tsjechische nationale jeugdteams. Hij moet nog fouten mogen maken, want die tijd heeft hij nog niet gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties