Steve McClaren in poleposition bij Club

Jim Bogaert
| 174 reacties
Steve McClaren in poleposition bij Club
Foto: © SC

Club Brugge heeft een positief gesprek gehad met Steve McClaren. De ex-assistent van Sir Alex Ferguson zou serieus nadenken over de job van trainer bij Club Brugge. Verwacht wordt dat de voormalig Engels bondscoach vanavond aanwezig is op Birmingham.

McClaren stapte vorige maand zelf op bij de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest en is sindsdien werkloos. Zijn entourage spreekt van een ‘wederzijdse liefde tussen Club en McClaren’. Hij zou het gevoel hebben de voorkeur te krijgen op andere kandidaten.

De trainerscarrière van de Engelsman vertoont hoogtes en laagtes. Dit seizoen stapte hij na enkele maanden op bij Nottinham Forest, nadat hij bij Wolfsburg in 2011 ontslagen werd. Ervoor was hij ook bondscoach van Engeland, maar dit werd uiteindelijk een ontgoocheling. Een gebrek aan gezag werd hem toen onder andere verweten.

Met Twente werd hij in 2009 dan weer vice-kampioen en speelde hij de bekerfinale. Een jaar later bezorgde hij Twente zijn allereerste titel. Met Middlesbrough haalde hij zelfs de finale van de Uefa Cup in 2006. Daarin verloor hij met 4-0 van Sevilla.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties