Interview Jacobs: "Eerste plaats is prioriteit"

Jacobs: "Eerste plaats is prioriteit"
Foto: © SC

Anderlecht staat vanavond voor een vrij makkelijke opdracht. Het mag de Russische tegenstander geen drie keer laten scoren in combinatie met een verschil van twee goals. Een maand geleden zouden we gezegd hebben: makkie. Maar de prestatiecurve van de Brusselaars ging intussen naar beneden.

Johan Walckiers in Anderlecht

Ariël Jacobs zag zijn team in de laatste twee competitiematchen vijf punten verliezen tegen bescheiden teams als OHL en KV Mechelen. Tegen Lokomotiv Moskou wordt er opnieuw een topprestatie verwacht om de groepsfases af te sluiten. En de kansen zijn groot, want eigenlijk mag Anderlecht gewoon niet met 1-3 of 2-4 of iets van dat genre verliezen. "We starten elke wedstrijd om te winnen, maar in dit geval is de eerste plaats wel prioriteit", aldus Jacobs. "We gaan voor de drie punten, maar het kan echter variëren door de omstandigheden."

Jacobs heeft sinds de afwezigheid van Biglia zijn team moeten omwerpen. Zo staat Suarez op rechts terwijl dat duidelijk zijn beste plaats niet is. "Tegen KV Mechelen speelde hij daar omdat ik druk wou zetten op de verdediging en dus met drie spitsen wou aantreden. Maar wat is Suarez zijn beste plaats? Hij heeft ook al goede wedstrijden op rechts gespeeld."

"Biglia kan een ploeg vlugger laten spelen en heeft een centrale rol in het team. Het is dus moeilijk om hem te vervangen. Ik probeer een evenwicht te vinden in het team en daarom moet Gillet ook centraal gaan spelen. Ik weet dat hij op rechts het verschil maakte, maar centraal kan hij ook uit de voeten."

Wasilewski en Jovanovic staan beiden met geel genoteerd en riskeren dus de volgende wedstrijd te missen. "Ik moet keuzes maken, na de match zullen we zien of die goed uitgedraaid zijn. Er is nog een groot verschil tussen Rupel Boom en Lokomotiv hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties