Anderlecht stelt ambitieus duo voor

Melissa Maes
| 87 reacties
Anderlecht stelt ambitieus duo voor
Foto: © SC

Patou Kabangu Mulota en Bedi Mbenza vervoegden Anderlecht op 3 januari. Hun komst is de tweede stap in de samenwerking tussen de Congolese club Tout Puissant Mazembe en paars-wit.

Enkele maanden geleden volgde de volledige selectie van TP Mazembe een stage in het nieuwe jeugd- en oefencentrum in Neerpede en nu vervoegen twee grote talenten van de Congolese kampioen de selectie van Anderlecht.

De 26-jarige Patou Kabangu Mulota is een vlot scorende flankaanvaller, technisch sterk en geldt als een van de beste spelers van het Afrikaanse continent. Bedi Mbenza (27) is ook een ster in Congo. Hij is een verdedigende middenvelder met een goed spelinzicht.

"Dit is een andere wereld"
Patou en Bedi zaten goed bij Mazembe, maar het duo is ambitieus. “Ik wil weten of ik zou kunnen aarden in een Europese competitie. Ik heb ook de juiste leeftijd, als je te vroeg vertrekt, riskeer je door een gebrek aan ervaring snel weg te zinken in de harde wereld van het Europese voetbal”, stelt Patou op de clubwebsite.

Het eerste contact bij Anderlecht verliep zeer goed. “Dit is een andere wereld. Niet beter, niet slechter, maar gewoon anders. Hier is iemand die je wegwijs maakt in de stad, een ander regelt je woning en je administratie, de communicatiedienst legt je uit hoe de media werkt en begeleidt ons op dat vlak, de technische staf is goed uitgebouwd.”

“Alleen het weer valt tegen (lacht). Ook de spelers hebben ons geweldig goed opgevangen. De aanwezigheid van andere landgenoten helpt natuurlijk ook. Dieumerci en Nathan helpen ons ook goed. Zij kennen onze cultuur.”

"De bal is mijn eerste liefde"
“Het feit dat ik hier niet alleen ben aangekomen, vergemakkelijkt de integratie. De trainingen zijn harder, maar gelukkig gebeurt bijna alles met de bal. Anderlecht wil altijd voetballen. Dat is echt belangrijk voor mij. De bal is mijn eerste liefde.”

Beide spelers zijn nog niet klaar om op het hoogste niveau mee te doen. “Ik heb nog conditionele achterstand maar ik zal hard werken om er te komen. Technisch zie ik geen problemen. Ik denk dat ik, op termijn, Anderlecht iets kan bijbrengen, maar eerst moet ik fysiek op peil raken.”

“We zien wel. Stap voor stap. We zullen allebei nederig zijn en hard werken totdat we klaar zijn voor de Belgische competitie”, besluit Bedi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties