Franse pers kent Maazou 'Loden bal' toe

Tomas Taecke
| 17 reacties
Franse pers kent Maazou 'Loden bal' toe
Foto: © SC

In de aanloop van de Gouden Bal-uitreiking is ook Moussa Maazou in de prijzen gevallen. Alleen is de 'Loden Bal' die hij van de Franse pers in ontvangst mag nemen niet meteen een trofee om fier op te zijn.

Het Franse satirisch maandblad Les cahiers de football heeft Moussa Maazou de Loden Bal 2012 toegekend. De Nigerese spits van Essevee wordt in de bloemetjes gezet voor de opeenstapeling van misplaatste uitspraken die hij in l'Hexagone de wereld instuurde.

Maazou wordt op dit moment aan Zulte Waregem uitgeleend door CSKA Moskou. De Russische club, die dit seizoen zijn honderdjarig jubileum viert, leende de aanvaller vorig seizoen uit aan Monaco en Bordeaux. Bij die laatste club liet Maazou de volgende uitspraak noteren: "Hier moet je passes geven en zo, er wordt voetbal gespeeld. Dat is veel moeilijker", aldus de gewezen spits van Lokeren.

Bij zijn tweede uitleenbeurt aan Monaco blesseerde de Essevee-spits zich in zijn eerste wedstrijd na maar liefst twintig minuten aan de ligamenten van zijn knie. Onlangs gaf hij ook mee dat de spelers van Real Madrid en Barcelona om geen enkele reden te benijden zijn.

Ook bij Zulte Waregem maakt de Nigerese spits het dit seizoen redelijk bont. Hij viel snel uit de gratie van gewezen coach Darije Kalezic, maar krijgt van Francky Dury alsnog een nieuwe kans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties