Reactie Safari: "Mbokani de beste? Ook met Ibrahimovic gespeeld"

Safari: "Mbokani de beste? Ook met Ibrahimovic gespeeld"
Foto: © SC

Anderlecht won uiteindelijk nog vrij simpel van Racing Genk. Behrang Safari zag zijn ploeg een goede wedstrijd spelen ondanks de vroege tegengoal.

Johan Walckiers in Anderlecht

Na de 0-1 leek het alsof het allemaal makkelijk verliep voor Anderlecht. "We moeten altijd werken voor onze zeges, het is nooit makkelijk", aldus Safari die ook een bizarre tweede goal zag. "Volgens mij was het buitenspel en blijkbaar geven de beelden me gelijk. We blijven staan omdat we dachten dat de lijnrechter ging vlaggen, maar dat deed hij niet. We hebben ons goed hersteld daarna. Offensief waren we heel sterk, spijtig van die twee tegengoals."

Anderlecht had genoeg kansen om de wedstrijd al voor de rust dood te maken. "Soms heb je geluk nodig en dat hadden we vandaag niet altijd. Toch scoren we vier keer, dus niemand kan iets zeggen."

Mbokani was een constante dreiging voor de verdediging van de Limburgers. Dat zagen ook zijn maats. "Het is misschien niet de beste aanvaller met wie ik ooit speelde, maar toch één van de beste. Ik speelde ook met Ibrahimovic hé, dus... Maar hij is fysiek heel sterk, geeft ons opties en verliest bijna geen duels."

Daarbij blijft de vraag waarom Anderlecht thuis altijd zijn wil kan opleggen en buitenshuis niet. "We moeten elke wedstrijd even geconcentreerd beginnen. Vandaag was dat wel het geval. Wij hadden ook eerst kunnen scoren indien Mbokani mijn voorzet had afgewerkt. Spijtig, maar hij deed het daarna wel twee keer. (lacht)"

De kou leek Safari weinig te deren. "Je geraakt nooit echt gewend aan de kou, maar ik kan er misschien wel beter tegen dan de anderen. Ik kom uit Zweden, daar is het wel iets kouder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties