Reactie Juhasz: "Gumienny uitgenodigd om eens te gaan eten"

Juhasz: "Gumienny uitgenodigd om eens te gaan eten"
Foto: © SC

Een penaltyfout en een goal, het bilan van Roland Juhasz oogt fiftyfifty, maar in werkelijkheid had de verdediger helemaal geen strafschop veroorzaakt. Juhasz sprak ook met ref Gumienny over de fase.

Johan Walckiers in Luik

Juhasz had geen tv-beelden nodig om te weten dat zijn fout op Cyriac buiten de zestien was. "Ik wil nu met jou naar het veld gaan kijken. Je kan nog duidelijk zien waar ik getackeld heb", aldus de Hongaar. "En het is niet op het randje, maar echt een meter buiten het strafschopgebied. Ok, het was een fout en ik verdiende geel. Maar in een match zoals deze fluit je toch niet meteen een penalty als je twijfels hebt."

De paars-witte verdediger pikte zijn achtste geel op en had daar ook een gesprek over met Serge Gumienny. "Ik heb hem uitgenodigd om eens samen te gaan eten en alles te bespreken. Als dat onze relatie kan verbeteren. Ik heb nochtans goede herinneringen aan hem. Voor ik hier kwam spelen, was hij de scheidsrechter tijdens een match Hongarije-Italië bij de -21. Hij was de enige die ik kende toen ik in België aankwam."

Juhasz zit op twee kaarten van een schorsing voor twee speeldagen. "Ik heb gewoon mijn reputatie tegen of zo, want de laatste weken doe ik niets meer verkeerd en pak ik toch nog gele kaarten. Ok, uitgezonderd die van vanavond, want die was verdiend. Het is moeilijk om me bij zulke fases te beheersen, want ik voel me dan onrecht aangedaan. Dat moet ik er misschien uitkrijgen, maar het is moeilijk."

Daarnaast scoorde Hongaar ook weer een belangrijke goal, wat hij nog al deed tegen Standard. "Ja, ik kreeg de bal goed van Jova. Het was heel speciaal in deze omstandigheden. Ik had zogezegd een penalty veroorzaakt en dan is het wel super als je dat kan rechtzetten en dat we hier nog de zege pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties