Toppers en floppers: speeldag 25

Toppers en floppers: speeldag 25
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog vijf speeldagen en we kunnen beginnen aan de play-offs. Heel wat ploegen deden een uitstekende zaak dit weekend, maar er waren ook verliezers. Onze redactie zet de toppers en floppers van de week op een rijtje.

TOPPERS

Anderlecht in de toppers: Anderlecht lijkt in de toppers onklopbaar. Ook dit weekend pakte het de volle buit tegen Standard. Enkel Club Brugge kon in zijn eigen Jan Breydelstadion met 1-1 een punt uit de brand slepen tegen paars-wit. In alle toppers scoorde het dit seizoen al 23 doelpunten en kreeg het er maar een handvol te slikken.  

Victor Vazquez: De draaischijf van Club Brugge was opnieuw van goudwaarde voor blauw-zwart. Ondanks dat de middenvelder geen doelpunt maakte deed hij zijn club wel beter draaien. Toch pikte Vazquez nog een assist mee toen Figueras zijn vrije trap tegen de netten trapte.  Een knap resultaat door met 1-3 te gaan winnen op het veld van AA Gent. 

Roy Dayan: Wie is Ibrahima Sidibe als je Roy Dayan in de ploeg hebt? Dat zullen de supporters van Beerschot alvast denken. De aanvaller is de laatste weken goed bij schot en ook dit weekend scoorde hij twee doelpunten tegen Sint-Truiden. Weinig mensen bij Beerschot zullen nog spijt hebben van het vertrek van Sidibe.  

FLOPPERS 

Racing Genk: De Limburgse club deed afgelopen weekend een slechte zaak. De club verloor op eigen veld van Lokeren en maakt het zichzelf extra moeilijk voor het behalen van play-off I. In de wedstrijd tegen Lokeren draaide het vierkant en ook meer en meer spelers beginnen te morren. Ook het publiek was niet happy met het spel tegen Lokeren.  

Supporters van Lierse: De fans van Lierse laten zich de laatste weken van hun slechtste kant zien. Na de spreekkoren vorige week tegen Standard en het sneeuwbal/bier-incident met Felipe, was het dit weekend opnieuw prijs. Een fan gooide een projectiel (kartonnen bierdrager) naar de grensrechter.    

Baptiste Martin: Martin was zonder twijfel de pechvogel van de week. De speler van Kortrijk kende wel een heel ongelukkige week. Twee doelpunten op één week tijd is knap, maar twee treffers in eigen doel op een week is nog straffer. Beide owngoals werden gemaakt tegen Bergen. Twee keer kwam KV Kortrijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een zeer spijtige, maar vooral ongelukkige actie van de Kortrijk-speler. Gelukkig wist het zich toch te plaatsen voor de finale van de Beker van België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties