Van Wijk snapt commotie niet

Glenn Schrader
| 5 reacties
Van Wijk snapt commotie niet
Foto: © SC

Voor Dennis Van Wijk is zijn verhaal bij Bergen nog niet afgelopen. Als het van hem afhangt blijft hij Bergen tot in juni coachen. "Ik hoop dat ze daar beseffen dat hun beslissing emotioneel was", zegt de Nederlander in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

Van Wijk beleefde een tumultueuze week. Hij deelde op de persconferentie na de wedstrijd in Gent mee dat hij zijn contract in Bergen niet zou uitdoen. Een dag later zette de club hem op non-actief.

"Officieel weet ik eigenlijk van niks", zegt de 59-jarige trainer. "Ik ga naar de club en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik ga ervan uit dat ik de resterende vier maanden gewoon uitdoe".

Veel commotie rond aankondiging
"Ik deed zaterdag een rustige mededeling en plots ontstond er een tsunami en werd het wereldnieuws", zegt de Nederlander vol verbazing. “In Nederland en andere landen hebben trainers hun afscheid ook aangekondigd. In België gebeurt dat blijkbaar voor de eerste keer. Hier klampen trainers zich vast aan hun job”, reageert de coach.

Van Wijk gelooft nog steeds dat hij tot het einde van het seizoen kan aanblijven als coach van Bergen. "Ik hoop dat de mensen van Bergen beseffen dat hun beslissing emotioneel was. Ik snap echt niet wat ik misdaan heb”, legt de coach uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties