Interview Jacobs: "Cercle is geen grijze muis meer"

Jacobs: "Cercle is geen grijze muis meer"
Foto: © SC

Anderlecht stond deze week in het oog van de storm. Verschillende kranten brachten strubbelingen in de kleedkamer naar buiten. Samen met de internationale week geen ideale voorbereiding op de topper tegen Cercle Brugge, de enige ploeg uit de topzes die wist te winnen van paars-wit.

Ariël Jacobs ziet wel Behrang Safari terugkeren in de kern na zijn spierblessure, maar daarnaast moet hij wel de schorsing van Roland Juhasz opvangen. Jacobs testte deze week twee opties om de Hongaar te vervangen. Aangezien Marcin Wasilewski deze week met Polen op schok was, kunnen die opties enkel Denis Odoi en Olivier Deschacht zijn. "Ik ben er al uit wat het gaat worden", zei de Brusselse trainer vrijdag.

"Vidarsson heeft zijn naam van matennaaier eer aangedaan"

Anderlecht heeft een klinkende overwinning nodig om de gemoederen te sussen na de slechte prestatie tegen Lierse. Cercle Brugge is echter geen lammetje dat zich gedwee naar de slachtbank laat leiden. "Wat hebben we van Cercle onthouden? Dat ze ons onze tweede nederlaag van het seizoen aansmeerden en dat het van de topzes de enige ploeg is die van ons wist te winnen", maant Jacobs aan tot voorzichtigheid.

In die verloren heenmatch was er ook de rode kaart voor Milan Jovanovic na een stukje komedie van Arnar Vidarsson. Iets dat bij de Anderlecht-spelers zwaar op de maag is blijven liggen. "In de kleedkamer wordt daar nog steeds van gesproken", aldus Jacobs. "Ze zijn dat zeker niet vergeten. Trouwens, Vidarsson heeft de rest van het seizoen zijn naam van matennaaier eer aangedaan."

"Ik ga de spelers zeggen dat we ons moeten wapenen
als men ons wil destabiliseren"

Na de wedstrijd op Lierse werd er in een aantal kranten geschreven over de kleedkamerproblemen bij Anderlecht. Zo werd er ook geschreven dat Proto in de kleedkamer Jovanovic op de korrel zou hebben genomen. Bij paars-wit reageerde men furieus op de artikels. Ook Jacobs liet niet na een sneer te geven. "Je moet dat kunnen kaderen", zei hij. "Maar ik ga wel duidelijk maken aan de spelers dat we ons er tegen moeten wapenen als men ons wil destabiliseren. Hoe? Misschien wel door niets meer te zeggen."

Dat er kritiek kwam na Lierse was normaal, want Anderlecht speelde ver beneden zijn normale niveau. "Vorig seizoen zouden we die match misschien verloren hebben, want Lierse had er genoeg kansen toe", aldus Jacobs nog. "Dit seizoen pakken we nog een punt of winnen we zulke matchen zelfs nog. We hebben deze week gewerkt aan efficiënter omspringen met de kansen. Tegen Lierse hadden we er weinig, maar tegen Westerlo heel veel en toch scoren we maar drie keer."

Tegen Cercle Brugge zal dat nodig zijn, want de Vereniging staat niet zomaar in de topzes. "Niet dat ik het verwacht had, maar ze hebben op hetzelfde niveau kunnen voortdoen. Met de juiste ambities en met een goede ingesteldheid hebben ze zich opgewerkt. Cercle is geen grijze muis meer!", besloot Jacobs

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties