Reportage Anderlechtspelers schenken laser aan kinderziekenhuis

Anderlechtspelers schenken laser aan kinderziekenhuis
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dinsdagnamiddag brachten vier spelers van Anderlecht een bezoek aan de afdeling oncologie van het Koningin Fabiola Ziekenhuis voor kinderen. Het werd een emotioneel bezoek waarbij de spelers de afdeling een nieuwe laser schonken.

Johan Walckiers in Brussel

Voor het tweede jaar op rij bracht een delegatie van spelers en technische staf het kinderziekenhuis een bezoek. Dit jaar werd er een laser geschonken aan het ziekenhuis met 15.000 euro geld uit de spelerskas. Die laser moet de levenskwaliteit van de kankerpatientjes aanzienlijk verbeteren.

Aangezien chemotherapie niet enkel de aangetaste cellen aantast, maar ook de gezonde en daardoor wonden en aften ontstaan, krijgen de kinderen het lastig om te eten en te drinken. De laser bevordert de wondheling, vermindert de pijn, heeft een anti-ontstekingseffect en helpt de speekselvorming te verbeteren, waardoor de mond niet langer uitdroogt en aften geen kans meer krijgen.

"Gevoel stuk sterker sinds ik zelf vader ben"
Guillaume Gillet

Samen met Silvio Proto, Roland Juhasz en Lucas Biglia was vooral Guillaume Gillet onder de indruk. "Ik ben hier vroeger al geweest en was toen al geëmotioneerd, maar nu ik recent zelf vader geworden ben, is het gevoel nog een stuk sterker geworden", knikte de middenvelder. "Het is toch iets dat de rest allemaal wat doet relativeren."

"Vorig jaar gaven we 18.000 euro voor een computergestuurd bed", vertelt Silvio Proto. "Dit jaar vroegen we enkele voorstellen aan het ziekenhuis en we kozen dit omdat de spelers die laser als het meest dringende ervaren. Normaal kunnen eten is toch een must voor een kind."

De 15.000 euro komt integraal uit de boetekas van Anderlecht. Het gaat dan over boetes voor te laat komen, niet opdagen op training, met de verkeerde schoenen trainen,... "Kouyate, Mbokani en Kanu spijzen die kas vooral", lacht Gillet. "De hoogste boete die ik ooit kreeg? 100 euro voor een geen al te beste test die ik aflegde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties