Interview Vandenbergh: "Assists zijn ook van belang"

Vandenbergh: "Assists zijn ook van belang"
Foto: © SC

KV Mechelen kwam vorig seizoen net één punt tekort voor aan PO1 te mogen deelnemen. Ook dit jaar zal het net niet lukken voor Malinwa. Met nog twee speeldagen op het programma is de kloof van zes punten met de zesde in de stand onoverbrugbaar.

Door Bart Vandenbussche

“Ik blijf hard werken”
Ook voor KV Mechelen-aanvaller Kevin Vandenbergh lijkt het dit jaar altijd net niet te lukken met scoren. Terwijl hij bij zijn Genk-periode de netten steevast deed trillen. In 138 wedstrijden voor de Limburgers vond hij 66 keer de netten. Na deze succesvolle periode probeerde de aanvaller het in het buitenland bij FC Utrecht, maar kon daar niet overtuigen.

Tijdens zijn avontuur bij Utrecht keerde hij even terug naar België. In het seizoen 2008/09 werd hij uitgeleend aan Beerschot waarin hij zes keer wist te scoren in 24 wedstrijden. Hij verbleef dan nog één seizoen in Nederland om vervolgens aan de slag te gaan bij KAS Eupen Maar aan die uitstekende statistieken van in Genk kwam hij niet meer.

Voorlopig lukt het dus niet, maar zodra Vandenbergh één keer kan scoren zal het erna vanzelf gaan. Niet velen kunnen zeggen dat ze in een periode van vijf jaar in de eerste klasse ongeveer om de twee matchen één keer wisten te scoren (2002-2007). De voormalige speler van Genk blijft hard werken op training en wil zo snel mogelijk die nul van de tabellen vegen dit seizoen.

“Dat doelpunt komt wel. Ik ga hard blijven werken uiteraard, maar vind het wel jammer dat ik nog niet heb kunnen scoren. Als ik mijn ploegmaats kan helpen door ze laten scoren dan kan ik mij daar voorlopig tevreden mee stellen”, aldus Vandenbergh. “De laatste jaren heb ik ook altijd in een ander systeem moeten spelen dan tijdens mijn periode in Genk. Als het eerste doelpunt komt dan zal de rest misschien wel volgen.”

Weer net niet voor Malinwa
KV Mechelen zal dit jaar weer naast PO1 grijpen. Toch was de club sterk aan het seizoen begonnen. Met tien op vijftien en enkel een nederlaag tegen Anderlecht kon je niet spreken van een mislukte start. Nochtans was het halen van PO1 een belangrijke doelstelling voor dit seizoen.

“PO1 was toch het doel dit seizoen, dus is het wel jammer. Lange tijd zag het er goed uit voor ons. We hebben lang geprobeerd om aansluiting te vinden met de top zes, maar spijtig genoeg komen we net tekort. Nu moeten we ons gewoon voorbereiden op PO2. Die wedstrijden moeten ook worden gespeeld en we doen uiteraard ons best om altijd de drie punten te pakken. “

“Zulte Waregem is een belangrijke test”
Zondag gaat KV Mechelen op bezoek bij Zulte Waregem, een wedstrijd die enkel nog belangrijk is voor de statistieken. Beide teams zijn zeker van PO2 maar toch blijft Vandenbergh strijdvaardig.

“Uiteraard willen we tegen Zulte Waregem ook voor de overwinning gaan, ondanks het feit dat er niets meer is te verliezen. Die wedstrijd is een belangrijke test voor de volgende fase in de competitie. We gaan ons uiterste best doen en hopelijk keren we met een goed resultaat terug naar Mechelen”, besloot de aanvaller van de Mechelaars.

Tijdens zijn periode in Genk heeft hij al bewezen dat hij een geweldige spits is. Zal de aanvaller van KV Mechelen zondag eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen kunnen maken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties