Nys: "Er wordt nog gepraat met Leuven"

Nys: "Er wordt nog gepraat met Leuven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pieter Nys mocht zaterdag nog eens opdraven bij OH Leuven. Bijna een heel seizoen moest hij genoegen nemen met een plaatsje op de bank, maar tegen KVM scoorde - hij naast een puike prestatie - ook een knap doelpunt.

Nys zag de optie in zijn contract niet gelicht en heeft dus nog geen contract voor volgend seizoen. "Wat niet betekent dat er niet meer gepraat zal worden", zegt hij in HLN. "Maar het is geen geheim dat de club op zoek is naar andere verdedigers, omdat OHL te veel en te veel vermijdbare doelpunten slikte dit seizoen. Of mijn voetbaltoekomst nog in Leuven ligt, is dus vooralsnog een open vraag."

"Ik lig nog onder contract bij OHL en het is dus maar normaal dat ik tot de laatste minuut alles blijf geven voor de club en de ploeg. Ook op training, zo niet had de coach mij niet in de ploeg gezet. Anderzijds komen deze speelkansen goed van pas met het oog op mijn voetbaltoekomst. Zij fleuren het seizoen met weinig speelkansen voor mij toch enigszins op. Zo kan ik de coach tonen dat ik inderdaad klaar sta als hij mij nodig heeft."

"Let wel, ik sluit ook niet uit dat ik bij OHL blijf, als de club dat ziet zitten. Maar ik ben realistisch. Als ik dit seizoen al weinig speelkansen krijg, wat moet dat dan volgend seizoen worden, als OHL zich met extra verdedigers versterkt heeft? In juli word ik er 23 en ik wil niet eeuwig op de bank zitten, soms eens invallen en slechts af en toe eens aan de aftrap komen. Wat niet wegneemt dat ik enorm geniet van deze play-off 2-wedstrijden met Oud-Heverlee Leuven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties