Analyse Auf geht's Deutschland

Tomas Taecke
| 13 reacties
Auf geht's Deutschland
Foto: © SC

De enige topfavoriet die de verwachtingen na vijf dagen heeft ingelost is Duitsland. De Mannschaft heeft met haar prestatie tegen Oranje alvast duidelijk gemaakt waarvoor zij gekomen is.

Tomas Taecke in Kharkov

In de tweede groepswedstrijd in poule B tussen Nederland en Duitsland werden de krachtsverhoudingen meer dan verwacht blootgelegd. Na een zuinige zege tegen Portugal namen de Duitsers zonder veel moeite afstand van een machteloos Oranje. Het team van Joachim Löw heerste het grootste deel van de partij en rekende vroeg in het toernooi eigenhandig af met één van zijn voornaamste concurrenten.

Misschien zijn de verwachtingen te hoog of is de druk te groot, in ieder geval heeft Nederland nul punten na twee wedstrijden. Mathematisch is Oranje nog niet uitgeschakeld, maar de kans dat we Bert Van Marwijk en zijn troepen in de volgende ronde nog terugzien is bijzonder klein. Holland verkwanselde - net zoals tegen Denemarken - enkele uitstekende doelkansen maar ging uiteindelijk kansloos onderuit. Even nog schudde Van Persie het Oranjelegioen wakker, maar op deze goeie periode in de wedstrijd na was Nederland simpelweg een maatje te klein. Het merendeel van de afvallende ballen was voor Duitsland dat ook nog eens een pak meer duels won dan Oranje.

Halverwege hingen de kopjes immers al naar beneden. Duitsland gaf twee mogelijkheden weg tegen mogelijk de beste voorhoede van de wereld maar was verder heel secuur. Zowel in de as van het veld als over de flanken combineerden de Duitsers onze noorderburen bij momenten zoek. Mentaliteit en werkkracht maar ook grote klasse en technisch vermogen. Het Duitse elftal is uitgebalanceerd, bovendien heeft Löw wisselmogelijkheden zat. Voorin loopt ook nog de mogelijke topschutter van dit EK. Mario Gomez puurde al drie doelpunten uit maximum dubbel zoveel kansen en blaakt ondertussen opnieuw van het zelfvertrouwen. Holland had dan misschien iets meer balbezit, maar aan Duitse zijde ziet het er dit toernooi net allemaal ietsje beter uit.

Duitsland gaat aan de leiding in poule B met zes punten uit twee partijen. Als de Mannschaft straks groepswinnaar wordt, kruist het elftal met de tweede beste in poule A waarin Griekenland, Polen, Tsjechië en Rusland zijn ondergebracht. Zonder al te voorbarig te zijn lijken de Duitsers andermaal op weg naar de finale stages van dit toernooi, waarbij ze ook nog eens gesteund worden door een fantastische aanhang. Hoewel alles snel kan keren, is Duitsland op dit moment de grote topfavoriet.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties