Jacobs: "In Brussel werd mijn speelstijl countervoetbal genoemd"

Jacobs: "In Brussel werd mijn speelstijl countervoetbal genoemd"
Foto: © SC

Ariël Jacobs is momenteel ook op stage in Oostenrijk, net als zijn ex- team Anderlecht. Een journalist van Le Soir maakte er gebruik van om de coach op te zoeken in zijn traingsoord en hij wou ook nog één keer terugkomen op de kritiek die hij kreeg in Brussel.

"Het is wennen aan de Deense voetbalcultuur. Ze schrokken hier zelfs toen ik bij mijn aankomst iedereen een hand ging geven", lachte Jacobs dinsdag. Jacobs had zijn plan om te vertrekken al lang klaar, maar bleef na aandringen van voorzitter Roger Vanden Stock. "Eigenlijk wou ik na het seizoen 2010-2011 al vertrekken maar de voorzitter vroeg me te blijven. Ik heb na het afgelopen seizoen dan een eerlijke conclusie gemaakt. Een vertrek was de beste optie voor beide partijen."

Dat hij in België een verdedigende coach werd genoemd, lacht hij weg. "Op het EK speelden bijna alle teams vanuit de snelle omschakeling. Ik deed dat ook in Brussel maar dat werd dan countervoetbal genoemd. Dat ik spelers niet beter kon maken is ook larie. Zijn Romelu Lukaku, Silvio Proto en Matias Suarez dan niet ontbolsterd?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties