Interview Kaminski: "Ik ga me kapot werken op training"

Kaminski: "Ik ga me kapot werken op training"
Foto: © SC

Thomas Kaminski is nieuw bij Anderlecht en wordt meer dan waarschijnlijk tweede doelman bij de Brusselaars, na Silvio Proto. Daar legt hij zich echter niet zomaar bij neer: "Ik ga me elke dag kapot trainen om me te bewijzen", aldus de van OHL overgekomen keeper.

Johan Walckiers in Saalfelden

Thomas, wat zijn je eerste indrukken?

Impressionant gewoon, op alle gebied. Dit is een hele verbetering qua omkadering, training, alles... Ik ben heel blij dat ik bij Anderlecht zit, want het had ook anders kunnen lopen. Als Beerschot geen andere doelman had gehaald, zat ik waarschijnlijk daar nog. Ik heb verleden seizoen de stage met OHL meegedaan. Dat was in Knokke en het stormde er, maar we gingen met de fiets rijden: na vijfhonderd meter waren er al vier van de fiets gewaaid. Wat een verschil!

Ook wat kwaliteit betreft?

Tuurlijk, dit zijn allemaal toppers. Alle aanvallers hier kunnen individueel het verschil maken. De intensiteit en de snelheid op training ligt ook veel hoger dan bij Beerschot en OHL. 

Wat zijn je doelstellingen dit seizoen?

Ik wil heel veel bijleren, maar uiteraard wil ik ook spelen. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen, maar ik ga ook niet de 'ambetanterik' uithangen. Het is aan mij om me te bewijzen en om me te profileren als eerste doelman. Om dat te bereiken ga ik me kapot werken op training.

Wat vind je van de aanpak van Max de Jong, de nieuwe doelmannentrainer van Anderlecht?

Ik kende hem niet, maar het is een hele goeie. Hij traint veel op explosiviteit en positie in doel. Ik kan veel van hem leren.

Je bent al een poosje eerste doelman, maar nu ga je waarschijnlijk met minder moeten tevreden zijn.

Als je geen risico neemt, kom je nergens. Het zou erg zijn als ik op mijn twintigste dit niet zou aandurven. Ik wil de uitdaging aangaan. Maar als de club me nog een jaartje wil uitlenen, ga ik daar niet tegenin. Ik heb tijd, want ik heb nog een contract voor vijf jaar.

Het is traditie bij Anderlecht dat de tweede doelman de bekerwedstrijden speelt.

Daar hoop ik toch al op, al is er nog geen hiërarchie vastgelegd. Ik heb meer ambitie dan dat, maar dat zou al leuk zijn.

Je integratie in de ploeg loopt bijzonder vlot. Zo zagen we je al vriendschappelijk omgaan met onder meer Mbokani, toch niet de meest open man van de groep.

Weet je, ik heb ooit zelfs een truitje gevraagd van Mbokani toen hij nog bij Standard speelde. Ik heb het thuis nog altijd liggen. Ik ben ook vrij sociaal aangelegd en ik spreek drie talen, dat is meegenomen in een ploeg als Anderlecht.

Wanneer zal jouw seizoen geslaagd zijn?

Als Anderlecht kampioen speelt... en ik toch enkele wedstrijden in de goal kon staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties