Interview Geeraerd: "Zonder 22 kernspelers is het heel moeilijk"

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
Geeraerd: "Zonder 22 kernspelers is het heel moeilijk"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Dirk Geeraerd heeft al betere momenten gekend. De coach van Waasland-Beveren loopt er een beetje ongelukkig bij omdat zijn kern nog steeds niet volledig is en ook de kalender valt zeer zwaar uit.

De voorbereiding loopt niet helemaal van een leien dakje voor Waasland-Beveren. De belangrijkste reden is dat de kern nog niet volledig is.

"Wij zijn promovendus en we houden nog maar een halve ploeg van het vorige seizoen over. Op dit moment zijn er nog een aantal posities onderbezet en moeten op die posities jongens voetballen die dat eigenlijk niet kunnen. Als je geen 22 kernspelers hebt, is het natuurlijk heel moeilijk", vertelt Geeraerd in een gesprek met onze redactie.

"Er zijn nog een aantal posities onderbezet"
Dirk Geeraerd

"Al in de voorbereiding moeten steeds dezelfde spelers veel minuten voetballen, terwijl je net nu conditionele accenten moet leggen. Daarnaast verwachten de supporters dat je in de voorbereiding niet altijd op je bek gaat."

De oefenmeester wacht dan ook op bijkomende versterking. Tegen Zulte Waregem speelden verschillende testers mee. "We hebben zeker nog een verdedigende middenvelder en een spits nodig."

Kalender
Ook de kalender stemt Geeraerd niet echt vrolijk. Met Club Brugge, KV Mechelen, Standard, Gent en Kortrijk treft Waasland-Beveren in zijn eerste vijf wedstrijden liefst vier ploegen uit de top zes van vorig seizoen terwijl een goede start, zeker voor een promovendus, bijzonder belangrijk is.

"De kalender valt tegen. We moeten tijdens de eerste wedstrijden al onmiddellijk tegen de top van België spelen. We kunnen enkel keihard trainen en werken en het zo goed mogelijk proberen te doen. We moeten nu progressie maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties