Interview Buffel: "Dit jaar sneller zeker van PO 1"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Buffel: "Dit jaar sneller zeker van PO 1"
Foto: © SC

Thomas Buffel is klaar voor de nieuwe competitie. Hij wil dit seizoen met Genk sneller die plaats in PO 1 verzekeren. Het vertrek van De Bruyne moet als ploeg worden opgevangen. Dat vertelt Buffel in een gesprek met onze redactie.

Thomas Buffel kreeg eind vorig seizoen af te rekenen met een knieblessure maar zal er staan voor de start van het nieuwe seizoen. "Ik heb voor de voorbereiding nog 3 weken revalidatie gehad en daarna heb ik met de groep getraind. De knie voelt nu goed aan, ik ben klaar voor de start van de competitie, al moet ik natuurlijk nog voldoende speelminuten in de benen krijgen."

Goede start
"We hebben heel deze week nog om fris te geraken. Het is belangrijk een goede indruk na te laten bij de start van het nieuwe seizoen. We moeten er dit jaar proberen voor te zorgen dat we sneller zeker zijn van een plaats in play-off 1 en vanaf dan is alles mogelijk door de halvering van de punten."

Uitwedstrijden
"Anderlecht zal op dit moment wel het verste staan van de topclubs, zij behielden hun automatismen. Genk moet altijd meestrijden voor de bovenste plaatsen." De Limburgers zullen dit seizoen vooral beter moeten presteren in uitwedstrijden. "Daarin hebben we vorig seizoen vaak onnodig punten weggegeven, soms ook door individuele fouten. Dat mag niet meer gebeuren."

"We moeten het vertrek van De Bruyne opvangen als ploeg."
Thomas Buffel

Het vertrek van Kevin De Bruyne is zonder meer een aderlating voor Genk maar dat kan worden opgevangen. "Het is niet omdat Kevin er niet meer is, dat wij niet meer kunnen winnen. We moeten zijn vertrek opvangen als ploeg."

Jongeren
De Genkse kern telt heel wat jongeren. "Het is een uitdaging om een goede mix te maken van jongeren en meer ervaren spelers, vorig seizoen zijn we daar alvast in geslaagd. De jongeren moeten het op lange termijn kunnen volhouden, net zoals Kevin De Bruyne die zich week na week toonde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties