Reactie De Sutter: "Speelde precies al jaren met Mbokani"

De Sutter: "Speelde precies al jaren met Mbokani"
Foto: © SC

Een nieuw seizoen, een nieuwe situatie voor Tom De Sutter. Tegen Ekranas stond de aanvaller vrij verrassend in de basis, maar ontgoochelen deed hij allesbehalve met een goal en een assist.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Ik wist sinds dinsdag dat ik in de basis ging staan", vertelde De Sutter. "Ik kan niet ontkennen dat ik bijzonder blij was. En dan scoor je na twee minuten, dat geeft toch moed: ik wou er nog scoren. Ik had nog heel wat kopkansen, maar er ging er geen meer binnen. Op stilstaande fases waren we ook iets te zenuwachtig bezig."

Het klikte duidelijk tussen De Sutter en Mbokani. Hij bediende die laatste ook voor zijn eerste goal. "Het was een goede samenwerking. Het was alsof we al jaren samen spelen, maar het was pas de eerste keer dat we samen in de basis stonden. We voelden elkaar goed aan. De voorzetten kwamen ook goed. Odoi, Safari, Jova, Gillet,... De coach had er ook op gedrukt dat die moesten komen nu we met twee redelijk grote spitsen stonden."

De Sutter lijkt herboren na het vertrek van Jacobs met wie hij een gespannen relatie had. "Over vorig seizoen kan ik niet veel meer zeggen. Ik weet dat het in de oefenmatchen al redelijk goed liep en bij mijn invalbeurt van vorig weekend had ik ook een goed gevoel. Ik hoop dat ik het de trainer moeilijk gemaakt heb", besloot De Sutter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties