Interview "Als Club-speler ga je niet naar Anderlecht"

Tomas Taecke
| 43 reacties
"Als Club-speler ga je niet naar Anderlecht"
Foto: © SC

Ryan Donk maakte tussen de partijen tegen Kopenhagen en Charleroi in tijd voor een gesprek. De Nederlandse verdediger legt uit waarom hij zijn neus ophaalde voor Anderlecht en nog steeds in een blauw-zwart shirt getooid is.

Tomas Taecke in Brugge

Bij momenten nonchalant en onachtzaam tegen Waasland-Beveren, secuur en heersend tegen Kopenhagen. Ryan Donk is zaterdag waarschijnlijk opnieuw de aanvoerder van Club Brugge door de afwezigheid van de geschorste Hoefkens. Daags voor de trip naar Mambourg gaf Ryan Donk voor onder andere Voetbalkrant.com tekst en uitleg over zijn huidige rol bij blauw-zwart, het contact met Anderlecht en het nieuwe Oranje van Louis Van Gaal.

"Ik ben klaar voor de trip naar Charleroi", wist een fitte Donk vrijdagmiddag. "Na een contact met een spits van Kopenhagen had ik wat pijn, maar de inspuiting heeft dat verholpen. Gisteren ging ik aquajoggen en vandaag kon ik pijnvrij trainen".

Donk werd na de wedstrijd tegen W-B bekritiseerd voor zijn lakse houding, maar toonde tegen Kopenhagen opnieuw wat hij waard is. Aan de zijde van Jim Larsen gaf de rots in de branding bij blauw-zwart nauwelijks iets weg.  

"Het is belangrijk dat we de nul eens konden houden, dat geeft een boost aan de verdediging. De uitgangspositie is goed, we moeten het thuis kunnen afmaken. Met Larsen loopt het steeds beter: het is niet eenvoudig om ons op elkaar af te stemmen, we kennen de zwakheden van de ander nog niet. Jordi (Figueras) koos iets vaker voor de voetballende oplossing met zijn linkerbeen, dus daar moet ik rekening mee houden. Maar zowel Jim centraal als Jordi op links doen het uitstekend".

Vooraleer de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion plaatsvindt, moet Club Brugge eerst Charleroi bekampen. Een wedstrijd die door het Europese tweeluik tegen Kopenhagen wel eens vergeten wordt.

"De match tegen Charleroi is zeker belangrijk. Als we die niet winnen wordt de partij tegen Kopenhagen nog moeilijker. Kopenhagen is lastiger dan Charleroi, maar daar moeten we het uiteindelijk ook doen. Ik herinner me vooral veel rode kaarten uit confrontaties met hen. In mijn debuutmatch eindigden ze met acht man".

In het tussenseizoen genoot Ryan Donk de belangstelling van Anderlecht en ondertussen rolt de naam van de Nederlandse verdediger bij de Brusselse aartsrivaal nog wel eens over de lippen. Donk koos voor Club Brugge en had daar een goeie reden voor.

"Ik droomde van een transfer, maar het was niet het goeie moment om de club te verlaten. Ik was er niet klaar voor, punt. Misschien moet ik hier eerst prijzen winnen. Dit seizoen moet het overigens nog beter dan vorig jaar".

"Anderlecht probeerde mij los te weken, maar uit respect voor Club Brugge zou ik deze stap nooit maken. Ze hebben geprobeerd en naar verluidt had ik een etentje met Dhr. Van Holsbeeck, maar daar weet ik niets van. Ik zit bij Club Brugge, wat Anderlecht doet of zegt boeit mij helemaal niet. Als speler van Club ga je niet naar Anderlecht".

Ryan Donk maakt opnieuw geen deel uit van de voorselectie van de nieuwe Nederlandse bondscoach Louis Van Gaal. Donk is niet ontgoocheld, maar hoopte toch stiekem op een kans bij Oranje.

"Ik ben niet ontgoocheld, maar het was wel een bonus geweest als ik erbij was. Ik zeg niet dat ik in de selectie thuishoor, maar ik verdien wel een kans. Het is wel zo dat je eerder in aanmerking komt wanneer je in Nederland voetbalt. Ik werkte inderdaad nog samen met Van Gaal bij AZ en daar hadden we wel enkele conflicten. Het waren kleine dingetjes die lang vergeten zijn. Zo schrapte hij mij uit de wedstrijdselectie omdat ik voor de wedstrijd een halfuur in de blakende zon naar een jeugdelftal stond te kijken (lacht)".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties