Vanoppen: "Van bij de start is de competitie vervalst"

Vanoppen: "Van bij de start is de competitie vervalst"
Foto: © SC

Patrick Vanoppen haalt in Het Nieuwsblad zwaar uit naar onder meer Anderlecht. "Ik zie overal onrecht", zegt de voorzitter van Beerschot.

“Ik zou de waarheid niet mogen zeggen. Elk jaar krijgt Anderlecht één miljoen euro van het Brussels gewest. Natuurlijk kunnen ze dan onze jonge talenten komen halen en later voor veel geld doorsluizen. Er zijn overheidsbedrijven die al jaren ploegen steunen die verlieslatend zijn. Een schande”, briest Vanoppen.

“Ik zie wat de reconversie van Limburg voor Racing Genk heeft betekend, wat Jean-Luc Dehaene voor het Brugse stadion deed in 2000 en nadien met Belfius voor Club betekende. Ik zie hoe Daniël Termont vol gaat voor AA Gent. En hier doen de politici niets, omdat er twee ploegen zijn."

"Als ik de cadeaus zou krijgen die de toppers krijgen, zou ik nogal vooruitgang boeken”, vervolgt Vanoppen. “En dan heb ik het nog niet over de voorkeursbehandeling binnen de bond. Van bij de start is de competitie vervalst, maar ik moet zwijgen. De verdeelsleutel van de tv-gelden in de Pro League heeft als enige doel de status-quo te bewaren. De groten moeten groot blijven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties