Datum: 11/08/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en Lierse houden elkaar in evenwicht

Bergen en Lierse hebben in een onderhoudende wedstrijd 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft kwam de dreiging van de bezoekers, maar Sapina bracht Bergen vroeg in de tweede helft op voorsprong. Hazurov zorgde voor de gelijkmaker. Niemand kon het laken echt naar zich toe trekken.

Johan Walckiers in Bergen

Bergen en Lierse hielden elkaar de eerste helft in evenwicht. Beide ploegen stonden verdedigend heel sterk en voor de aanvallers was het heel moeilijk om de organisatie te ontwrichten. Bidaoui was er in de eerste minuten kort bij, maar de rechtsmidden van de bezoekers had zelf moeten besluiten in plaats van nog een ploegmaat te proberen bereiken.

Een tweede kans was er voor Dolly Menga. Hij sneed goed naar binnen en loste een atoomschot vanop een dikke dertig meter. Het leer spatte uit elkaar op de deklat, iets lager en Werner was altijd gezien. Bergen kon daar qua doelgevaar weinig tegenover zetten. Nong en Jarju werden niet bereikt want Lierse hield veel volk achteraan om de twee op te vangen.

En nog voor de rust deden de Pallieters er enkele kansen bij. Hazurov haalde enig mooi uit van buiten de rechthoek en Werner moest een kattesprong bovenhalen om de bal over doel te tikken. En ook bij een schot van Bidaoui moest een Bergen-been redding brengen om het schot te doen afwijken. Een mooie omhaal van Nong net naast en een voorzet van Matthys die van de lijn gered werd, waren de hoogtepunten van de thuisploeg.

Enzo Scifo moet wat meer drive gevraagd hebben bij de rust, want Bergen kwam met meer schwung uit de kleedkamer. En dat resulteerde ook snel in een doelpunt. Matthys gaf (weer) een puntgave voorzet richting kleine rechthoek en Sapina kon hoger klimmen dan zijn verdedigers om Werner te verslaan.

Lierse probeerde iets aan de achterstand te doen, maar Franquart was kort er na wel dichtbij de 2-0. Lierse kreeg echter zijn gelijkmaker toen de bal bleef hangen in de zestien en Hazurov er als de kippen bij was om het leer in doel te duwen.  Hazurov had ook de 1-2 aan de voet, maar miste. Niemand kon het laken daarna nog naar zich toe trekken. Scifo probeerde het met Perbet, maar ook de topschutter van vorig seizoen vond de netten niet meer.