Datum: 11/08/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
Malinwa en Club delen de punten
Tomas Taecke
| 0 reacties
Malinwa en Club delen de punten
Foto: © SC

Enkele dagen na de nederlaag tegen Kopenhagen is Club Brugge op bezoek bij KV Mechelen op een puntendeling blijven steken. Blauw-zwart kwam driemaal op voorsprong maar gaf die bonus telkens weer uit handen (3-3)

Tomas Taecke en Fabian Morren in Mechelen

Georges Leekens koos voor dezelfde elf namen die op woensdag door Kopenhagen uit het kampioenenbal geknikkerd werden. Aan Mechelse zijde stond Anthony Van Loo voor het eerst in tijden in de basiself. Echt doelgevaar viel er in de openingsfase niet te noteren. Vadis voor Club en De Petter namens Mechelen trapten beiden eens hoog en ongevaarlijk over. Beide teams tastten voorzichtig af en hielden elkaar in evenwicht. Tot op het halfuur viel er eigenlijk weinig te beleven Achter de Kazerne, totdat blauw-zwart de partij uit het niets openbrak. Larsen was voorin blijven hangen en kopte knap terug op Refaelov, die vanop twintig meter heerlijk binnentrapte (0-1).

Mechelen reageerde gepast en herstelde binnen de vijf minuten het evenwicht. De bal bleef voor het Brugse doel hangen, waar Enevoldsen hoog in het dak binnen duwde (1-1). Kort voor de pauze was Malinwa dicht bij een tweede goal, maar De Witte kopte van dichtbij over. Aan de overzijde viel het doelpunt wel. Refaelov bleef sterk in balbezit en bediende Meunier. De vleugelspits aarzelde niet en schoof staalhard binnen (1-2). Maar net als daarnet gaf Club de voorsprong in enkele minuten tijd weg. De Mechelaars omzeilden de buitenspelval en kwamen via aangever Junker en afwerker Van Tricht een tweede keer langzij. Na een knotsgek slotkwartier gingen beide teams bij een 2-2 stand rusten.

Malinwa herstelt drie keer het evenwicht

Na vijf minuten in het tweede bedrijf kreeg Mechelen een mooie gelegenheid om voor het eerst op voorsprong te klimmen. Chen trok laag voor, Van Tricht trapte van buiten de grote rechthoek tegen de buitenkant van de paal. KVM nam het initiatief, maar het waren de Bruggelingen die een derde keer op voorsprong kwamen. De Witte beging een strafschopovertreding, Refaelov mikte zijn tweede van de dag à la Pirlo tegen de touwen (2-3). Met de voorsprong op zak hield Club alles dicht achterin. Renard kwam nog eens gepast tussen wanneer Tchité halverwege de tweede helft zijn kans ging. Een kwartier voor inrukken kwam Malinwa toch een derde keer langszij. De Petter troefde Hoefkens af in de lucht, de 3-3 was een feit. Nauwelijks één minuut later was het bijna opnieuw prijs. De bal viel voor de voeten van De Petter, die van dichtbij naliet om twee keer te scoren in evenveel minuten.

In de slotfase was het vooral KV Mechelen die nog voor een vierde goal ging. Junker kon nog eens vrij inkoppen vanop enkele meters maar mikte te hoog. Akpala verscheen in de blessuretijd nog voor Renard, maar trapte te slap op de doelman. Na een zenuwslopend en hardbevochten duel delen KV Mechelen en Club Brugge de punten. We onthouden dat blauw-zwart tot driemaal toe een voorsprong te grabbel gooide en dat de Bruggelingen na drie speeldagen nu ook hun maximum kwijt zijn. KV Mechelen is ongeslagen na drie partijen en nestelt zich net als Club in de bovenste regionen van het klassement.
 

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Renard Olivier 90' -
Van Loo Anthony 79' -
Biset Maxime 90' -
De Witte Seth 90' -
Chen Xavier   90' -
De Petter Steven 90' -
Henkens Robin 69' -
Van Tricht Wannes  90' -
Cordaro Alessandro A 90' -
Enevoldsen ThomasA 69' -
Junker Mads A 90' -
  Bank G Beoordeel
Pacovski Tomislav -  
Van Hoevelen Kenny -  
Iddi Abdul-Yakuni -  
Dialiba Diabang Boubacar 21' -
Destorme David 21' -
Ghomsi Antonio 11' -
Ruiz Jaime Alfonso -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Kujovic Vladan 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Donk Ryan 90' -
Larsen Jim A 90' -
Figueras Montel Jordi   90' -
Zimling Niki   90' -
Odjidja Vadis 82' -
Blondel Jonathan 90' -
Meunier Thomas 90' -
Refaelov Lior ⚽ ⚽ A   90' -
Tchite Mohammed 82' -
  Bank G Beoordeel
Jorgacevic Bojan -  
Høgli Tom -  
Almebäck Michael -  
Vleminckx Björn -  
Vazquez Victor -  
Lestienne Maxime   8'  
Akpala Joseph 8'  
Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge

Vooraf