Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot en Zulte Waregem houden elkaar in evenwicht
Robby Morren

Zulte Waregem heeft niet langer het maximum van de punten en Beerschot is niet langer puntenloos. Na 90 minuten moeten beide teams immers vrede nemen met één punt na een 1-1 gelijkspel.

Robby Morren in Antwerpen

De bezoekende coach voerde noodgedwongen één wijziging door aan zijn elftal: Delaplace kwam in de plaats van de geblesseerde Hinostroza. Adrie Koster haalde Bodor uit de ploeg, Nyoni ging op de linksachter spelen en Funso Ojo versterkte het middenveld.

Het duurde lange tijd vooraleer de wedstrijd echt op gang kwam, de eerste 20 minuten konden niet voor opwinding zorgen op het Kiel. Halfweg de eerste helft kwam Beerschot twee keer heel dicht bij de openingstreffer, eerst werkte Coulibaly de bal in het zijnet en kort daarna had Bossut een geweldige reflex met één hand in huis op een kopbal van Brillant. Zulte Waregem kon daar enkele hoekschoppen tegenoverstellen maar een echte doelkans creëerden de Gaverbeekjongens niet tijdens de eerste 45 minuten. Het was hopen op beterschap na de koffiepauze.

Snelle goal
De tweede helft begon veelbelovend want al na 2 minuten viel er een goal. Bij Zulte Waregem kreeg men de bal niet weg na een hoekschop en De Decker werkte het leer tegen de netten. (1-0) Beerschot ging zich niet beperken tot het verdedigen van de voorsprong en bleef voluit voor de aanval kiezen. Essevee vond daar aanvankelijk geen antwoord op tot Dury ingreep met een dubbele wissel: Lendric en Habibou kwamen in de plaats van Naessens en Trajkovski. Het zorgde ervoor dat de bezoekers meer op de helft van Beerschot gingen voetballen. Er kwam meer ruimte en eindelijk ook meer vuur in de partij.

Berrier
Zulte Waregem had het heel moeilijk om kansen te creëren, de laatste pass was vaak onzuiver. Toch kwam de gelijkmaker er toen men bij Beerschot een mislukt hakje van Habibou niet weg kon werken in de eigen zestien. Berrier kwam aangelopen en trapte de bal hard voorbij Stijnen. Essevee drong nog aan en Lendric trof het zijnet maar het bleef 1-1.

Beerschot heeft nog steeds geen overwinning te pakken en blijft achter met 1 op 9, Zulte Waregem verliest het maximum van de punten maar blijft wel leider met 7 op 9.