Analyse Anders bekeken: Speeldag 8

Anders bekeken: Speeldag 8
Foto: © SC

Onze redactie neemt de voorbije speeldag elke maandag onder de loep. De evoluties op en rond de Belgische speelvelden worden voor u wekelijks anders bekeken.

Mogen we Beerschot stilaan een kandidaat voor play-off I gaan noemen? Merkwaardig genoeg willen ze aan die uitspraak bij de flamboyante Antwerpse club hun vingers nog niet branden. Maar als we mogen gokken, beginnen de Ratten na de 12 op 12 toch stilaan te dromen dat er meer mogelijk is. Onlangs spraken we nog met één van de toonaangevende spelers en die zei dat er maar één profiel niet aanwezig was in de kern: een type MacDonald. Een snelle, vinnige aanvaller.

Die is er inderdaad niet of het moet Guillaume François zijn. De snelle flankaanvaller viel zaterdag heel goed in tegen Kortrijk en zorgde er samen met Losada voor dat de drie punten weeral in huis bleven. Voorlopig vangt Beerschot het allemaal heel goed op door Losada (tegen zijn zin) op de flank te laten spelen, maar een bliksemafleider rond Coulibaly zou inderdaad geen overbodige luxe zijn.

Clubspelers: in eigen boezem kijken

Club Brugge dan. Autoritair leider, nog niet verloren dit seizoen in de competitie, maar toch zo onrustig. Wat moet de spelers bezield hebben om na een dergelijke prestatie in Bordeaux nog de fans te durven aanvallen? Een gebrek aan respect dat door de clubleiding onmiddellijk erkend werd. Nu blauw-zwart voor het eerst in jaren eens op schema zit, zorgen de blauw-zwarten zelf voor kwaad bloed. Ondertussen heeft Carl Hoefkens zijn band al zelf ingeleverd, maar er zijn er meerderen die eens in eigen boezem mogen kijken.

Voetbal bestaat voor en door fans. Wie die mensen niet gaat groeten na een (dan nog gewonnen) wedstrijd heeft toch een serieus calimero-gehalte in het lijf zitten. Wie van de spelers is immers thuisgekomen uit Frankrijk en heeft geroepen: 'Vrouwlief, ik heb de match van mijn leven gespeeld!'? En als die er al waren, mogen ze gerust eens aan zelfkritiek gaan doen.

Gent: vertekend beeld

Dat doen ze bij Gent ook, maar misschien wel niet op de juiste manier. De zege van de Buffalo's op Standard was heel gevleid te noemen, want uit twee onbestaande kansen werd er twee keer gescoord. Positie van Sollied gered, riepen Ivan De Witte en Michel Louwagie na de wedstrijd in koor.

Maar eigenlijk heeft hij wel gelijk hoor, de Noor. In de euforie zal die alvast niet delen ondanks een gedeelde derde plaats. Sollied is niet blind voor de gebreken in zijn ploeg die maturiteit en ook stevige dosis kwaliteit vooraan mist. Dat Gent twee keer scoort op Sclessin gaf een vertekend beeld. Schlomi Arbitman, niet langer in de gratie van Sollied - maakte twee doelpunten, Rodgers Kola eentje en de herstelde Mboyo staat nog op nul. Voor een ploeg die het Club en Anderlecht het vuur aan de schenen wil leggen, ontbreekt er een scorende spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties