Reactie Buffel: "We maken een leerproces door"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Buffel: "We maken een leerproces door"
Foto: © SC

Genk pakte zondag op de valreep de 3 punten mee uit Charleroi. Thomas Buffel was even boos toen hij vervangen werd maar was toch vooral blij met de overwinning.

Robby Morren in Charleroi

Bij een 0-1 voorsprong werd Buffel halfweg de tweede helft vervangen, tot zijn eigen onvrede. "Ik had mijn ervaring nog kunnen laten gelden voorin, zorgen voor balvastheid. De trainer heeft me wel wat uitleg gegeven bij mijn vervanging", vertelde de middenvelder na de wedstrijd.

Belangrijke match
"Dit was een hele belangrijke wedstrijd voor ons, die drie punten nestelen ons steviger in de top zes. We staan nu in het klassement waar we moeten staan, op een mooie derde plaats."

Toch heeft het bloed, zweet en tranen gekost want in de 89e minuut scoorde Charleroi de gelijkmaker. "We kropen op het laatste te ver achteruit, ik zag de bui al hangen. Gelukkig scoorde Gorius nog."

Leerproces
Hoe komt het toch dat Genk tegen de 'kleinere' ploegen zo vaak een voorsprong uit handen geeft? "Dat is iets waar wij nog in moeten groeien. We mogen niet te veel achteruit lopen, we moeten durven een foutje te maken op de juiste momenten. Het is een leerproces om die matchen goed af te sluiten", besluit Buffel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties