Leekens: "Hoofdstuk Hoefkens afgesloten"

Koen Schaaphok
| 32 reacties
Leekens: "Hoofdstuk Hoefkens afgesloten"
Foto: © SC

Ondanks de heisa rond de beslissing van de spelers van Club Brugge om na de Brugse derby de fans niet te groeten behield trainer Georges Leekens zijn kalmte. Zijn de problemen in de spelersgroep ook voor hem eindelijk opgelost?

Toegegeven: de problemen tussen de A-kern van Club Brugge en de supporters konden op geen beter moment komen. Als autoritaire leider in het klassement is het altijd makkelijker om met andere problemen om te gaan dan als achtervolger. Toch wekte de beslissing van Hoefkens en co om hun trainer niet in te lichten over de geplande actie na de wedstrijd tegen Cercle Bregge het beeld op dat Leekens zijn selectie niet onder controle heeft.

“Dat ik de kleedkamer niet onder controle heb? Iedereen heeft recht op een mening, maar ik laat mijn groep niet aanvallen door buitenaf. Er is genoeg over verteld. Het hoofdstuk over de kapiteinsband is afgesloten. Er was een communicatiefout, maar die hebben we allemaal samen rechtgezet. Tegen Zaventem hebben we getoond hoe de zaken staan. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid genomen”, aldus coach Georges Leekens die duidelijk weinig zin had in het opnieuw opzwengelen van de discussie. “Club moet boven alle kritiek staan.”

Leekens verwacht zondag tegen AA Gent een moeilijke wedstrijd en vermoedt dat Club Brugge pas na Nieuwjaar zijn ziekenboeg geleegd zal zien. “Wanneer Tchite, Zimling, Larsen, Meunier en Refaelov wel een volledige voorbereiding hebben gehad”, besluit Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties