Mbokani: "Schop niet expres"

Koen Schaaphok
| 252 reacties
Mbokani: "Schop niet expres"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani heeft voor het eerst gereageerd op het 'natrapincident' met Killian Overmeire tijdens de wedstrijd tegen Lokeren afgelopen weekend. Volgens de Congolese spits ging het per ongeluk.

Hoe is het mogelijk dat een spits twee doelpunten maakt in een wedstrijd maar dat er achteraf niet over de goals wordt gepraat maar over een fase die in een flits gebeurde? Vraag dat maar aan Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani. De Congolese spits zondigde met een schandalige natrap tegen het hoofd van Killian Overmeire van Lokeren.

Tegenover Sporza houdt de Congolees echter zijn onschuld staande. Hij laat weten dat de trap per ongeluk gebeurde. "Hij had geen reden om zich te revancheren en excuseerde zich op het veld ook bij Overmeire", stelt de entourage van de spits. De scheidsrechter zag de actie niet gebeuren maar er is een redelijke kans dat Dieu alsnog geschorst wordt op basis van videobeelden. Dan kan hij ten vroegste volgende dinsdag voor het Sportcomité verschijnen. Dit weekend is Mbokani er tijdens de topper tussen Anderlecht en Standard nog gewoon bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties