Bacca loodst Club voorbij Maritimo

Tomas Taecke
| 147 reacties
Bacca loodst Club voorbij Maritimo
Foto: © SC

Club Brugge heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de EL winnend afgesloten. Met een doelpunt en een assist op Bjorn Vleminckx loodste Carlos Bacca blauw-zwart voorbij het Portugese Maritimo (2-0).

Tomas Taecke in Brugge

Voor de eerste thuiswedstrijd in de Europa League kon Georges Leekens niemand uit de ziekenboeg recupereren. Ook Ryan Donk bleek in laatste instantie niet fit genoeg voor de komst van het Portugese Maritimo. Om de uitschuiver in Bordeaux te doen vergeten, rekende blauw-zwart op de productiviteit van Bjorn Vleminckx. De Witte van Puurs mocht na zijn basisplaats tegen KVW Zaventem voor de tweede maal dit seizoen opdraven. Club ging als een speer van start en vergat na twee minuten de score te openen. Lestienne trok goed voor van op links, Bacca had maar binnen te duwen maar trapte over het leer. Even later kreeg ook Vleminckx een mooie kans, maar zijn poging na een vrijschop van Vazquez was te slap om de bezoekende doelman te verschalken.

Blauw-zwart domineerde de wedstrijd met verzorgd voetbal. De vele flankvoorzetten leidden echter niet tot kansen. Maritimo kwam nauwelijks in het stuk voor en was pas op het halfuur voor het eerst gevaarlijk. Joao Luiz ging na knullig verdedigen in de thuisdefensie zijn kans vanop grote afstand, de dwarsligger bracht redding voor Club. Kort daarna kreeg ook Fidelis de mogelijkheid om de score te openen, maar de diepe spits van de Portugezen kraakte zijn schot bij een mooie schietkans. Hoewel beide teams in het eerste bedrijf twee grote scoringskansen kregen, was de stand halverwege ongewijzigd (0-0).

Na de pauze kon Antonio Rodrigo de vijandigheden openen. Jorgacevic reageerde alert op het schot van de middenvelder. Het spel golfde op en neer, tot Bacca Club kort voor het uur eindelijk verloste. De Colombiaan passeerde zijn tegenstander en schoot de bal hard in de benedenhoek (1-0). Blauw-zwart vond na het doelpunt zijn tweede adem en kon de bal opnieuw langer in de eigen rangen houden. Halverwege de tweede helft kon de thuisploeg de voorsprong verdubbelen. Bacca gaf zijn tegenstanders het nakijken en bediende Vleminckx die van heel dichtbij kon binnenduwen (2-0). Een puike actie opnieuw van de uitblinker aan blauw-zwarte zijde. De Colombiaan was zelfs dicht bij de 3-0, maar zijn schot vanop links ging rakelings naast.

Maritimo was niet meer in staat het tij te keren. Op de tegenaanval liet Bacca nog na de score verder op te drijven en zag Lestienne een uitstekend schot gekeerd worden door de bezoekende doelman. Club wint dus van Maritimo na de uitschuiver in en tegen Bordeaux. In het tweeluik tegen Newcastle moet blauw-zwart op zoek gaan naar een goede uitgangspositie met het oog op de kwalificatie voor de volgende ronde.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties