Mbokani wil weg uit België

Koen Schaaphok
| 480 reacties
Mbokani wil weg uit België
Foto: © SC

Dat Dieumerci Mbokani turbulente weken meemaakt in ons land, is duidelijk. Hoezeer de Congolese spits onder druk staat, bleek uit enkele opvallende uitspraken tijdens zijn verblijf bij de nationale ploeg in Congo. "Ik wil België zo snel mogelijk verlaten", klinkt het.

Maandagavond gaf de spits een interview aan een radiostation in Kinshasa. Mbokani wond er dan ook geen doekjes om. “Het is mijn laatste seizoen in België”, bleef hij herhalen. “Als ik een mooi aanbod krijg in januari, vertrek ik uiteraard eerder. Er is al interesse van meerdere buitenlandse ploegen.” Vooral de Belgische arbitrage is een doorn in het oog van de Congolees. “Iedere week moet ik opnieuw trappen incasseren, maar kaarten krijgen mijn tegenstanders nooit. Als ik eens reageer, word ik gestraft. De ref van zondag (tegen Standard nvdr.) had gewoon schrik. Hij had Van Damme moeten uitsluiten maar dat durfde hij niet. Opeens vertelde hij mij dat hij wist wat ik tegen Overmeire van Lokeren had gedaan en dat hij mij rood zou geven mocht ik het opnieuw doen. Dat heeft me gedegouteerd. Ik ben geen agressieve speler”, aldus een harde Dieumerci Mbokani.

Respect

Dat de Luikse supporters, die hij enkele jaren terug aan twee landstitels had geholpen, hem tijdens de wedstrijd viseerden, viel ook niet goed bij Mbokani. “Ik heb altijd alles gegeven voor Standard maar nu word ik uitgefloten en krijg ik muntstukken naar m’n hoofd gegooid. Ik heb het grootste respect voor de fans van Standard, ik heb zelfs nog een huis in Luik, maar zij hebben totaal geen respect voor mij”, aldus Mbokani, die zelfs geen respect voor zichzelf merkte op de televisie. Meer bepaald tijdens Club-Genk. “Ik kwam zondagavond thuis en wou nog snel de laatste minuten van Club Brugge-Racing Genk zien. Toen een speler een vuile overtreding maakte hoorde ik de commentator zeggen dat het een overtreding was zoals ik ze maak. Echt, het wordt hoog tijd dat ik België verlaat.”

De Congolese pers toonde eveneens interesse voor zijn gemiste strafschop. “Geen idee hoe ik kon missen. Tegen Kortrijk miste ik ook al. Ik moest echter wel lang wachten, net als tegen Kortrijk. Dat is echter geen excuus. Ik ben alvast kandidaat om ook de volgende penalty te nemen”, aldus Dieumerci Mbokani.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties