Interview Jovanovic: "Wilmots heeft ballen"

Jovanovic: "Wilmots heeft ballen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic lijkt niet meer in de plannen van de Servische bondscoach Sinisa Mihajlovic voor te komen. De winger van Anderlecht kijkt met interesse uit naar het duel tussen zijn thuisland en zijn voetballand. Hij blikte met Voetbalkrant.com even vooruit.

Johan Walckiers in Anderlecht

We lopen Jovanovic tegen het lijf in Neerpede net na de training van de Rode Duivels. Bij toeval kwam daar ook Ratko Svilar (ex-doelman van Antwerp) zijn bij Anderlecht voetballende zoon ophalen. Svilar zit al 32 jaar in België en ook Jovanovic heeft al een aantal jaar op de teller, maar de twee zijn nog steeds unaniem: "Eerst Servië en dan België", roepen ze in koor.

"Zie je wat ik net deed? Ik ken Ratko nog niet zo lang, maar wij geven elkaar drie kussen. Dat is het verschil: wij Serviërs hangen aan elkaar. We zijn een eenheid en gaan voor elkaar door het vuur. We zijn trots om Serviër te zijn", aldus de 44-voudige international.

Wat voor wedstrijd verwacht je?

"Een heel moeilijke wedstrijd voor België. Het kan daar branden hé. Nu wil ik ook wel eens zien wat de jonge ploeg van Servië gaat doen als ze onder druk gezet worden. Al weet ik ook niet of België daar druk gaat zetten."

Het gevaar komt vooral van de vrije trappen?

"Iedereen spreekt over Kolarov maar hij heeft nog maar één goal voor Servië gemaakt. Ik vind Ivanovic dan veel gevaarlijker. Bij hoekschoppen en vrije trappen moet je hem in de lucht maar kunnen kloppen hoor. Met Fellaini erbij had ik België een veel betere kans gegeven. Dan hadden ze Servië helemaal lam kunnen leggen."

Hoe bedoel je?

"Met Kompany en Fellaini hebben jullie heel wat lengte. Nu, ik hoor dat Kompany waarschijnlijk zal spelen, maar Fellaini zullen jullie toch missen met zijn duelkracht en kopbalspel. Die had Ivanovic helemaal uit de wedstrijd kunnen halen."

Je zag net nog Wilmots. Heeft hij je iets gevraagd?

"Nee, ik vroeg of hij Standard-Anderlecht gezien had en hij begon spontaan te lachen. Wilmots moet me ook niks vragen. Weet je, dat is een topspeler geweest. Wilmots heeft ballen. Die gaat er van uit dat hij sterker is dan de tegenstander, maar vertelt dat niet in de pers. Dat is zijn grootste kwaliteit (balt de spieren van de arm): lef."

En het publiek in Belgrado?

"Als België eerst scoort is het gedaan. Dan beginnen ze te fluiten. Het publiek in Belgrado is ook niet zo'n fan van Mihajlovic. Hij verplaatste de interland tegen Wales van Belgrado naar Novi Sad. En ik begrijp hem. Het publiek is daar niet zo agressief, maar in Belgrado is hem dat niet in dank afgenomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties