Reactie Nong: "Nooit kans gehad bij Standard"

Nong: "Nooit kans gehad bij Standard"
Foto: © SC

Aloys Nong liep 80 minuten de lijn af, een positie die hij niet gewend is, maar waar hij speelt sinds de terugkeer van Jérémy Perbet. De laatste tien stond hij centraal en scoorde hij twee keer tegen zijn ex- ploeg.

Johan Walckiers in Bergen

En natuurlijk wou iedereen weten hoe het nu was om matchwinnaar te zijn tegen uitgerekend Standard. "Natuurlijk is het altijd speciaal tegen je ex-ploeg", zei Nong. "Ik heb er nooit echt mijn kans gehad. Ik voelde er ook weinig vertrouwen, maar rancune ken ik niet. Wel was ik misschien wel iets gemotiveerder voor deze wedstrijd. Vooral de zege is echter belangrijk, zeker voor onze supporters. Standard had heel wat geblesseerden en we wisten dat er kansen lagen."

Na het laatste fluitsignaal rende Nong recht naar zijn zoontje, de driejarige Emmanuel. "Het is de eerste keer dat hij naar me komt kijken. Hij brengt dus duidelijk geluk", lachte Nong zich de tanden bloot. "Ik ben heel blij met mijn prestatie. Het eerste waar ik aan dacht na affluiten, was mijn zoontje. Hij betekent heel veel voor me: hij kwam net op tijd voor mij, want drie maanden eerder was mijn moeder overleden."

Voor Nong is het aanpassen sinds Scifo Perbet weer in het elftal heeft geworpen. Daardoor moest de aanvaller uitwijken naar de flank. "Het is nu zo. Het is niet mijn positie, maar Jérémy is de nummer negen van de club, de man die voor de goals zorgt. Ik wil natuurlijk ook in het centrum spelen en ik hoop dat de trainer snel een beslissing neemt, maar ik heb geen problemen met de flank. Maar je zag ook dat ik mijn twee goals vanop mijn positie centraal maakte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties