berBergen
staStandard
0-1
1-1
2-1
Datum: 21/10/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Charles Tondreau
Nong dompelt Standard terug in crisis
Nong dompelt Standard terug in crisis
Foto: © SC

Negenentachtig minuten bleven we op onze honger zitten, maar in de slotfase besliste Aloys Nong met twee doelpunten de match tegen Standard, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg dus. De rest van de wedstrijd kon als slaapverwekkend bestempeld worden ondanks twee goals in de eerste helft.

Johan Walckiers in Bergen

Standard kwam met een experimenteel elftal aan de aftrap. De helft van de ploeg lag dan ook in de ziekenboeg of was gekwetst. Ezekiel, Ajdarervic, Fryers, Kanu, Mpoku en Cissé waren allemaal nieuw in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Anderlecht. Scifo wijzigde op twee plaatsen en bracht Le Postollec en Van Imschoot in plaats van Nicaise en Lepicier.

De gewijzigde elf van Standard hadden in het begin moeite elkaar te vinden, maar Ezekiel dwong wel de eerste kans van de wedstrijd af. Hij denderde op snelheid voorbij de verdediging, maar Berthelin stond pal op zijn schot. Vijf minuten later kreeg Bergen echter een tik te verwerken: Cissé - hoog mee opgekomen - werkte zich met wat geluk voorbij een pak Bergense verdedigers en klopte Berthelin met een subtiel lobje.

Het was allemaal niet mooi om te zien, maar soms waren er wel een paar flitsen van goed voetbal, maar veel te schaars. Bij de Rouches liep het aanvallend van geen meter meer, maar verdedigend zat het wel snor. Een beter Bergen liep zich immers keer op keer stuk op de kloeke muur die Standard had opgesteld. 

Maar dan toch één foutje: Kanu kopte niet goed weg en Jarju was er als de kippen bij om te profiteren. Met een gekraakt schot gaf hij Kawashima het nazien en stonden de bordjes gelijk. Gelukkig dat er nog twee goals vielen, want voor de rest was het bijna niet om aan te zien. Geen vijf goede passes achter elkaar moeten we gezien hebben.

In de tweede helft was het zelfs wachten tot minuut 85 vooraleer we iets van opwinding kregen na een kopbal van Le Postollec. Beide ploegen stelden zich blijkbaar tevreden met een puntendeling, maar in de 89ste minuut besliste Nong alsnog het duel. Na een individuele actie rondde hij af met een schot in de hoek. Kawashima zat er nog even bij, maar zag de bal wel tegen de netten verdwijnen. En Nong maakte het bij een uitbraak helemaal af: 3-1.

De Waalse derby verdiende eigenlijk geen winnaar na de prestatie van beide ploegen, maar bij de Draken zal het hen worst wezen: zij wonnen de voor hen belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Standard heeft de bonus van tegen Anderlecht alweer verspeeld en de poten van de stoel van Ron Jans zullen waarschijnlijk weer wankel staan.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Berthelin Cedric 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Sapina Jérémy   90' -
Van Gijseghem Daan   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Van Imschoot Tom 65' -
Nong Aloys ⚽ ⚽ 90' -
Jarju MustaphaA 90' -
Matumona Zola 84' -
Perbet Jérémy 80' -
  Bank G Beoordeel
Werner Olivier -  
Lepicier Maël -  
Debisschop Mathieu -  
Kose Bahatin -  
Nicaise Benjamin 25' -
De Belder Dylan 10' -
Angeli Arnor 6'  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Cisse Ibrahima 67' -
Kanu 90' -
Ciman Laurent 90' -
Fryers Ezekiel 90' -
Vainqueur William 90' -
Buyens Yoni 90' -
Ajdarevic Astrit 61' -
Bulot Frédéric 90' -
Mpoku Paul José   61' -
Ezekiel Imoh 90' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Arslanagic Dino -  
Biton Dudu -  
Seijas Luis Manuel 29' -
Buzaglo Maor 29' -
Tavares Yohan 23' -
Batshuayi Michy -  
Herbeleef Bergen - Standard

Vooraf