Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
Pedersen bezorgt Malinwa de zege
Tomas Taecke

Cercle Brugge is in het eigen Jan Breydelstadion onderuit gegaan tegen KV Mechelen (1-2). Na de gelijkmaker van Eidur Gudjohnsen bezorgde Nicklas Pedersen zijn team alsnog de volle buit.

Tomas Taecke in Brugge

Bij Cercle liep Eidur Gudjohnsen er voor het eerst vanaf de aftrap bij. Verbist nam zijn plaats opnieuw in onder de lat, Smolders keerde terug op de bank na een maand blessureleed. Aan de overzijde had Van Veldhoven een pak kopzorgen. Naast de blessure van Diabang waren De Petter, Van Tricht, Ruiz en De Witte out. De thuisploeg opende na enkele minuten de vijandigheden via Portier, die op voorzet van Gudjohnsen maar net naast kopte. De vroege kans was niet bepaald een voorsmaakje van wat volgde. Pas na een halfuur spelen zorgde KV Mechelen voor nieuw doelgevaar. Doelman Verbist reageerde uitstekend op een harde knal van Enevoldsen.

Tien minuten voor de pauze nam Van Eenoo Pacovski onder vuur, maar zijn afstandschot waaide een metertje naast.

Cercle en Malinwa hielden elkaar zonder veel problemen in evenwicht, kansen vielen er in een slap eerste bedrijf nauwelijks te noteren. Op slag van rust kregen de bezoekers wel nog de grootste. Een schot van Cordaro week af op een verdedigend been, Verbist kon er nog net zijn voet tegen plaatsen en zo een tegendoelpunt voorkomen. Halverwege was de stand nog steeds ongewijzigd.

Peeters liet Van Roose in de kleedkamer en bracht D'Haene tussen de lijnen. Net als in de eerste helft was groen-zwart voor het eerst gevaarlijk. Portier kon richting doel koppen, waar Chen de bal in extremis uit het doel weerde. De rechtsachter van de Mechelaars haastte zich naar de overzijde waar hij een prima voorzet afleverde. Pedersen kon vrij inkoppen, maar besloot over het doel van Verbist. De Cercle-doelman zag even later hoe Iddi twee man in de wind zette en vervolgens de score mocht openen (0-1). Na een goeie start keken de Bruggelingen kort na de pauze toch tegen een achterstand aan. Cercle was niet in staat snel tegen te prikken en moest achterin opletten voor de snelle Mechelse omschakeling. Iddi ging zo nog eens zijn kans van op twintig meter, maar deze keer was Verbist wel bij de pinken.

Halfweg de tweede helft kwam Cercle toch langszij. Een hoekschop werd aan de eerste paal verlengd, Gudjohnsen had aan de tweede paal maar binnen te duwen. Na zijn doelpunt in het Regenboogstadion was de Ijslander ook in zijn tweede wedstrijd voor groen-zwart aan het feest (1-1). De thuisploeg haalde voor het eerst dit seizoen een achterstand op en tankte vertrouwen uit die gelijkmaker. Iachtchouk probeerde het een kwartier voor tijd vanuit de draai, maar zijn schot ging rakelings naast. En toch kwam groen-zwart andermaal op achterstand. Op de counter vond Henkens de vrijstaande Pedersen, die het leer staalhard voorbij Verbist binnen knalde (1-2). Cercle zette alles op alles, maar kon een nieuwe nederlaag niet meer voorkomen. Ondanks de rode kaart van Ghomsi, die na tijdrekken een tweede geel kreeg, ging KV Mechelen met de volle buit aan de haal (1-2). Groen-zwart blijft alleen laatste met vier punten, de Mechelaars mogen opnieuw omhoog kijken.