andAnderlecht
wbeSK Beveren
Datum: 19/10/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Lotto Park
Biglia en Jovanovic zorgen voor simpele zege
Biglia en Jovanovic zorgen voor simpele zege
Foto: © SC

In een wedstrijd die eigenlijk negentig minuten eenrichtingsvoetbal opleverde heeft Anderlecht het toch 'slechts' met 2-0 gehaald. De paars- witten hadden veel meer kansen, maar uiteindelijk waren het Biglia en Jovanovic die het verschil maakten.

Johan Walckiers in Anderlecht

John van den Brom kon niet rekenen op Dieumerci Mbokani en liet Dennis Praet starten in steun van De Sutter. Veel gevaar kon de thuisploeg de eerste twintig minuten echter niet bij elkaar voetballen. Afstandsschoten van De Sutter en Kanu vlogen naast. Waasland-Beveren concentreerde zich vooral op verdedigen met Badash die op zijn eentje de voorhoede moest bevolken.

Anderlecht liet de bezoekers meer in de partij komen, maar de beste kans van het eerste halfuur was wel voor Jovanovic na een geweldige actie en dito kapbeweging van Praet. Die laatste zette voor naar de Serviër, maar op zijn 31ste komt die blijkbaar niet zo heel hoog van de grond meer en miste voor een leeg doel.

Het was echter uitstel, want nog geen tien minuten later zette Biglia een schitterende één-twee op met Praet en klopte Clepkens met een gekruist schot. Na de viering trok de Argentijn in één ruk naar de perstribune om daar met beide handen aan de oren ostentatief te blijven staan. Blijkbaar moet er iets hem toch dwars gezeten hebben. 

Van den Brom op wenken bediend

De tweede helft was nog maar net begonnen of Anderlecht had al twee goede kansen gehad. Bruno schoot echter te zwak op Clepkens na een goede individuele actie en De Sutter zag een kopbal net naast belanden. En nogmaals De Sutter zag een schot op de bovenkant van de lat stranden. Een kans die hij feitelijk altijd had moeten afmaken, want hij had Clepkens al omspeeld.

De storm ging wat liggen, maar met Molins in de plaats van Bruno kwam er nieuwe energie in de partij. Het moet ook gezegd dat Waasland-Beveren heel zwak voor de dag kwam. Het was uiteindelijk Jovanovic die de - reeds lang voorziene - doodsteek gaf. Biglia stuurde de Serviër weg en met een heel mooie lob maakte die de kans af. 

Biglia en Jovanovic, net de twee jongens waarvan Van den Brom gezegd had dat hij ze beslissender wou zien. Wel, hij werd op zijn wenken bediend. Anderlecht had eigenlijk ruimer kunnen winnen, maar morste te veel met de kansen. Waasland-Beveren voetbalde in negentig minuten tijd één echte kans bij elkaar. Op de 85ste minuut moest Proto een kopbal van Badash uit zijn doelvlak ranselen.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou 76' -
Nuytinck Bram   90' -
Deschacht Olivier 90' -
Biglia Lucas āš½ A 90' -
Praet Dennis A 80' -
Kanu Rubenilson 90' -
Bruno Massimo 56' -
Jovanovic Milan āš½ 90' -
De Sutter Tom 90' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Safari Behrang -  
Kljestan Sacha -  
Molins Guillermo 34' -
Juhasz Roland 14' -
Vargas Ronald 10' -
Iakovenko Oleksandr -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Clepkens Michael 90' -
Zennaro Franco 90' -
Lardenoit Kristof 90' -
Belhocine Karim 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Sibum Bas   90' -
Lepoint Christophe 80' -
Seoudi Mickael 63' -
Dugary Ndabashinze 62' -
Farssi Rachid 90' -
Badash Barak 90' -
  Bank G Beoordeel
Coosemans Colin -  
Doumbia Kassim -  
Mendy Alain Pierre -  
Cavens Jurgen -  
Alves Da Silva Augusto 28' -
Plut Vito 27' -
LadriĆØre BenoĆ®t 10' -
Herbeleef Anderlecht - SK Beveren

Vooraf