Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse verliest van tien Charleroi-spelers
Christophe van den Boom

Lierse verloor vanavond van Charleroi. De Henegouwse club stond al snel met tien man, maar wist toch te scoren. Lierse drukte Charleroi nadien achteruit, maar een doelpunt lukte niet. 0-1 is het verdict op het Lisp.

In de eerste helft ging het goed op en neer. Beide ploegen kregen een grote kans, maar kwamen niet tot scoren. Na iets meer dan een halfuur kwam Charleroi met tien man te staan. Dessoleil haalde de doorgebroken Hazurov neer en keek tegen een rode kaart aan. Het was de moment voor Lierse om te drukken, maar dat deden ze niet.

In de tweede helft was Lierse sterker uit de kleedkamers gekomen. Menga kwam op het veld en zorgde voor enkele gevaarlijke acties en voorzetten. De Kempense ploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de 1-0 en drukte Charleroi op de eigen helft.

Tegen de gang van het spel in kwam Charleroi op twintig minuten voor het eind op voorsprong. Rossini kopte een voorzet van Kumedor onhoudbaar tegen de netten. Lierse was op achtervolgen aangewezen.

De thuisploeg herstelde zich snel van de koude douche en ging verder zoals het begonnen was. Adesanya en Menga met enkele kansen, maar de verdediging en vooral doelman Mandanda hielden de bezoekers recht.

Lierse verliest op eigen veld van tien Charleroi-spelers. De twee ploegen komen op gelijke hoogte in de stand.