Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Genk is veel te sterk voor Beerschot
Fabian Morren

Racing Genk weigert Club Brugge en Anderlecht te laten gaan. De Limburgers waren duidelijk te sterk voor Beerschot. Bewijs daarvan: de droge 3-0 op het scorebord. Genk is dit seizoen nog steeds ongeslagen.

Fabian Morren in Genk

In een voetbalwedstrijd draait het om efficiëntie. Die regel werd nog eens extra onderstreept in de eerste helft tussen Genk en Beerschot. De bezoekers begonnen helemaal niet onaardig aan de match. Dat leverde al na vijf minuten een goeie kans op. Van Hout moest zich helemaal strekken na een goeie combinatie tussen Coulibaly en Munugna. Genk verloor in die aanvangsfase de slag op het middenveld. Beerschot was telkens een tikje sneller. Van Hout kreeg werk op te knappen. Zo moest de lange doelman alert zijn op een schot van Losada.

Weer Vossen
Op de eerste echte kans van Genk was het bijna twintig minuten wachten. Jelle Vossen miste zijn schot echter compleet. Wat later besloot een zeer bedrijvige Dani Fernandez op Stijnen. Diezelfde Fernandez brak wel de wedstrijd open. Met een prima voorzet richting Vossen luidde hij de 1-0 in. De Genkse spits zette zijn neus voor goals nog eens extra in de verf en pakte Stijnen met zijn kopbal tegenvoets. In enkele minuten tijd hing Beerschot in de touwen. Nauwelijks vier minuten later was het opnieuw Fernandez die uithaalde. Stijnen redde opnieuw, maar in de rebound was Monrose goed gevolgd om de bal in het lege doel te trappen.

Eerste voor Plet
Van een wedstrijd kon je in de tweede helft niet meer spreken. Daar was de suprematie van Genk te groot voor. Met dank aan een goede Stijnen werd het al niet heel snel na rust 3-0. Zo had de doelman een uitstekende redding in huis op en vluchtschot van Buffel. Diezelfde Buffel had na een prima actie van De Ceulaer al eerder de 3-0 aan de voet. En Stijnen toonde zich ook op een schot van Jelle Vossen. Monrose trapte dan weer nipt over. Het derde doelpunt kon niet uitblijven en bleef ook niet uit. Invaller Glynor Plet stond nauwelijks twee minuten op het veld of hij vloerde - op aangeven van Vossen - Stijnen. Het was het eerste doelpunt voor Plet in Genkse loondienst. Nadien bloedde de wedstrijd dood. Voor Genk hoefde het niet meer, Beerschot kon niet meer.