Prandelli: "Ribéry is een rolmodel"

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Prandelli: "Ribéry is een rolmodel"
Foto: © SC

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli heeft zijn bewondering uitgesproken over Franck Ribéry. Volgens de Italiaan is de Fransman een rolmodel voor de moderne aanvaller.

“Ik heb Ribéry altijd al bewonderd”, aldus Prandelli tegen de Franse webtelevisie Zonemixte.fr. “Het is een van de eerste aanvallers die de kwaliteit van het spel en kwantiteit combineert. Dat is wat een trainer van zijn aanvallers verwacht, dat ze beschikbaar zijn voor het collectief.”

Op 14 november nemen Italië en Frankrijk het tegen elkaar op. Dan krijgt de Italiaan de kans om zijn favoriete aanvaller aan het werk te zien. De oefenmeester weet dat Frankrijk ook andere kwaliteiten bezit. “Het team heeft veel talent, een goede organisatie en is sterk verbeterd op vlak van persoonlijkheid.”

Ook had hij nog enkele lovende woorden voor Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk. “Hij heeft al getoond dat hij een geweldige trainer is. Helemaal in het begin ontbraken er allerlei dingen, maar nu heeft hij de ploeg een identiteit gegeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties